Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. maj

Premijerka Kosor poželjela tankeru "Velebit" mirno more

Kosor-3maj17
Nel Pavletić/PIXSELL
14.04.2011.
u 16:59

Dan uoči izricanja presude hrvatskim generalima premijerka Kosor u Rijeci je kazala kako od svih sudova, pa tako i međunarodnog suda očekuje pravednu odluku. Hrvatska je učinila sve da sačuva istinu o Domovinskom ratu

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas riječko brodogradilište “3. maj”, kako bi kao kuma broda, sudjelovala na svečanosti isporuke tankera “Velebit” zadarskoj Tankerskoj plovidbi.

Tanker “Velebit”, jedan je od četiri kemijska tankera nosivosti 52 tisuće tona napravljen za domaće brodare, dugačak je 195 metara i širok 32 metra. Riječ je prvom brodu od dva za Tankersku plovidbu koja je ugovorila još dva takva broda u Južnoj Koreji. Na svečanosti isporuke tankera “Velebit” bili su i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, zamjenik primorsko-goraskog župana Vidoje Vujić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ponosna što je upravo ona kuma broda, premijerka je kazala kako nema bolje preporuke od tankera “Velebit” za “3. maj” i Tankersku plovidbu i sve buduće planove i opstanak brodogradnje. Zaželjela je “Velebitu” dobro more i sreću te svima koji će kroz njega ostvarivati svoje gospodarske planove. Ovo je rezultat nekoliko ministarstava i uprava brodogradilišta kako bi što bezbolnije isplovili iz krize, kazala je Kosor. Ostvaruje se važan projekt koji je pomogla Vlada, rekla je premijerka te istakla kako se i dalje radi na velikom projektu vezanom za rekonstrukciju.

- Vjerujem da ćemo sljedeći mjesec dobiti potvrdu za sve naše planove, da će se i dalje moći raditi i graditi, na ponos cijeloj Hrvatskoj - kazala je Kosor.

Predsjednica Vlade posjetila je i brodogradilište Kraljevica, gdje je s predstavnicima škvera i sindikata razgovarala o planovima i svemu što se čini na velikom projektu preustroja. Najvažnije je, kazala je, dobiti potvrdu planova od Europske komisije za sva brodogradilišta. Dotakla se i pitanja pomoraca. Vlada je odlučila, kazala je Kosor, da se pomorcima olakša odlazak u mirovinu uzimajući u obzir uvjete u kojima rade i odvojenost od obitelji, jer primjerice pomorci u 60 posto slučajeva nakon 60 godine života ne mogu dobiti adekvatnu zdravstvenu potvrdu za posao.

- Sve so to uvažili i u amandmanu na Pomorski zakonik, nadam se će pomorci time biti zadovoljni - kazala je premijerka Kosor.

Dan uoči izricanja presude hrvatskim generalima premijerka Kosor u Rijeci je kazala kako od svih sudova, pa tako i međunarodnog suda očekuje pravednu odluku. Hrvatska je učinila sve da sačuva istinu o Domovinskom ratu, kazala je Kosor i podsjetila kako su prije svega donijeli Deklaraciju o Domovinskom ratu, koja kaže da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni, osloboditeljski i obavezuje sve na čuvanje istine o Domovinskom ratu i dostojanstva hrvatskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:07 14.04.2011.

radni dan Jovanke kosor alias jaca -ujutro:pišanje , pminkanje i treniranje laganja (sirovo jaje, da glas ne pukne uslijed mastodonske laži) -odlazak na posao, kava u trajanju 3 sata, ponovo pišanje,čitanje rasporeda laganja -u 11 se obično ide negdje lupnutiuti brod flašom,presječi vrpcu,pišanje,ručak s poltronima -nakon ručka, obavezno potrošiti 100 litara benzina za odlazak do nove svinjogojske farme, lupetanje prisutnim svinjama, pišanje, i red fitnessa laganja -promjena broša,pišanje,nova šminka,red glupetanja i obavezno laganje -pokušati brojati na engleskom do 3,pišanje i izmišljanje novih uspjeha za sutra, laganje -kupovina novog broša pod plavim svjetlima u koloni uz obavezno prekoračenje brzine,pišanje,a i velika nužda(stvaranje strategije) -suočenje sa svojom veličinom u istinskom tonu-laganja uz novi broš, pišanje -gledanje u ogledalo uz:\"pa ja sam ista jovanka\", oh,kako sam jedinstvena ....i sutradan je novi dan, pun novih strateških izazova...\"gdje ću sutra sve pišati!\"

DR
drznedaj
18:30 14.04.2011.

dokad, ona vise sere nego pisa, sve ostalo je tocno, i to svako slovo

OB
-obrisani-
18:02 14.04.2011.

ha ha ha ha...to znači....uskoro će Brod .....na dno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije