Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Telefonski poziv izn

Premijerka je htjela znati jesu li radnici zadovoljni

uljanik
Duško Marušić/Pixsell
10.03.2010.
u 17:08

Osobni angažman Jadranke Kosor začudio je i razveselio sindikalce pulske tvrtke. Zahvaljuju joj na toliku interesu.

Osobni angažman premijerke Jadranke Kosor začudio je i razveselio sindikalce u TESU-u. Prema riječima povjerenika SIK-a Rajka Kutlače, premijerka Kosor nazvala ga je u utorak navečer.

Udarnički tempo

– Raspitivala se kako je protekao posjet državnog tajnika Ruđera Friganovića te jesmo li zadovoljni, a na kraju je poručila kako je reagirala na dopise koje sam joj slao kao član Nadzornog odbora. Mogu joj samo zahvaliti na interesu – rekao je Kutlača.

Prvi radni dan nakon osmodnevnoga štrajka djelatnicima TESU-a znači udarnički tempo. Pokrenutom proizvodnjom treba zadovoljiti i rokove za ranije narudžbe, a dva generatora, koja su naručili Uljanik i Brodosplit, trebali su isporučiti još prošli tjedan.

No, težih posljedica neće biti jer su radnici, doznajemo od predsjednika novog Nadzornog odbora Đine Šverka, ozbiljno prionuli poslu pa bi uređaji već idući tjedan mogli biti na putu svojim naručiteljima. Najava isplate jedne plaće odigrala je veliku ulogu.

Normalan život

– Ta plaća, božićnica i dodatak za djecu važni su jer su ljudi zapravo već četiri mjeseca bez plaće. Moći će nastaviti normalno živjeti – rekao je Šverko. Poslijepodne je u utorak prošlo u znaku protokola. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva Ruđer Friganović sazvao je skupštinu koja je formirala Nadzorni odbor.

Uz Đinu Šverka članovi su još Rajko Kutlača i Šime Vidulin.

– Ta je dužnost privremena i volonterska. Kutlača i ja sindikalci smo i članovi štrajkaškog odbora. Ne bih volio da ispadne kako smo od ovoga nešto ušićarili – naglasio je Šverko. U privremenu upravu kao predsjednik imenovan je Nevio Bugarin, a kao član Vladimir Potnar. Radnici TESU-a za danas imaju zakazan sastanak sa županom Ivanom Jakovčićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije