Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Vučić:
Povratak na članak

'Hrvatska je protiv Srbije jer čuva svoju političku poziciju'

Miro Kovač, hrvatski šef diplomacije, očekuje da Beograd ispuni tri uvjeta prije no što Hrvatska da suglasnost nastavku pregovora o članstvu Srbije u EU

Komentari 170

FA
fakin2012
23:17 07.04.2016.

Hrvatska nije ušla u EU s 1.1.2004. isključivo iz političkih razloga, jer je srpski loby izlobirao da ne može ući u EU zbog pitanja srba u Hrvatskoj. To je jedini razlog zašto je Hrvatska ušla u EU tek 2013, stalno odugovlačenje zbog pitanja srba u Hrvatskoj. Sad zamislite da srbija ne uđe u EU sljedećih 9 godina zbog pitanja Hrvata u srbiji, ratne odštete i konačno napisanih knjiga gdje će srbi u školi učiti o srpskom fašizmu i ratu od 1987 do 1998.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
23:25 07.04.2016.

Srbija je potrebna EU kao i treće oko u glavi, zlo, užas, horor, nepotrebno, odbačeno dijete!

VL
Avatar freen
freen
23:20 07.04.2016.

nikad oni neče u EU,nikad

VL
BJ
bijeda-jad
23:55 07.04.2016.

Zasto se uopce daje toliko znacenja u HRVATSKOM tisku sto neki srpski politicar kaze.Oni nama sada pametuju da se okrenemo budnuducno i da ostavimo proslost iza nas ..a nema tjedna gdje nema ne nabace na nos NDH i da smo jos svi USTASE.

VL
Avatar dobry
dobry
23:40 07.04.2016.

Prvo treba procijeniti koji je to krajnji cilj serbijanske politike. Da li stvarno žele postati članica EU ili to fingiraju, a svim srcem su za Rusiju. Osobno mislim da sanjaju da rusi krenu, kao i u Ukrajini kako bi ostvarili svoje ciljeve, ponovne okupacije Republike Kosovo i realizaciju neostvarene velike serbie, tj. okupaciju dijelova RH i BiH. Zato i igraju dvostruku igru, jer nemaju što izgubiti a mogu dobiti puno. Zato oprez!

VL
Avatar TucTuc
TucTuc
23:50 07.04.2016.

Srbiji zelim pravedan i istnit put ka EU. Priznajte agresiju na RH i nema problema..

VL
KA
kapunjohan
08:40 08.04.2016.

Hrvatska ima dosta nerješenih pitanja i nejasnosti sa Srbijom, zat mora biti jasna, što se sve želi rasčistiti a sad je jedinstvena prilika za to.Bojim se da Hrvatska nema ni hrabrosti ni sposobnosti za to, što može imati dalekosežne posljedicee u budućnosti.Tu mora Hrvatska stati čvrsto i iskoristiti svoju ,,poziciju,, razbiti srbske laži iz 90 -setih , pa i nešto dalje iz povijesti na ovim prostorima u interesu istine i stabilnosti.

VL
Avatar Pravednik80
Pravednik80
08:38 08.04.2016.

Nema što stoka raditi u kući.

VL
Avatar deziderij
deziderij
07:16 08.04.2016.

Ne znam kako bih protumačio ovakvu tvrdnju, da Hrvatska čuva svoju političku poziciju tako što je protiv Srbije. Kakvu to mi imamo "političku poziciju" koju bi sačuvali protivljenjem nebeskom narodu ? A Kovač traži baš tri uvjeta. Je li ih tražio s tri uzdignuta prsta ? Umjesto da zauzmu nepokolebljiv stav i zatraže od "prijareljske" Srbije da ne žele imati posla s četničkim vojvodom Nikolićem, koji se javno ponosi s tom titulom, Vučićem koji u svakoj prilici blati Hrvatsku do najnovijeg slučaja kada njihovi sportaši uvjetuju (ne)igranje utakmice ako se novac od ulaznica pokloni vukovarcima. Oaj sada "uvjetuje" tri uvjeta što mi je i više nego jadno. Nešto slično-isto što su nama činili naši sjeverni srbi janezi.

VL
Avatar salaso
salaso
10:27 08.04.2016.

Treba im staviti i 4 točku...priznavanje granice na Dunavu..prave se blesavi i priznaju samo granicu polovicom Dunava...na taj način , kako se Dunav seli, granica bi mogla biti i kod Osijeka, uskoro..

VL
DU
Deleted user
23:35 07.04.2016.

Koji je ovaj na slici? Je li to taj neki vucic?

VL
Avatar maxist
maxist
09:08 08.04.2016.

dokle god je Hrvatsku zastupala pusić& bratija -Srbima su cvale ruže......Diplomatija je sada( i bila je prije ) efikasnija od naše "diplomacije"....problemi su u vlastitom dvorištu. Što se pregovora Srbije tiče ne vidim niti jedan razlog da oni ne moraju ispuniti niti jedan uvjet koji sami ne žele , ali je činjenica da zemlje eu imaju bolji i korektniji gard prema njima nego prema vlastitoj članici....primjera je bezbroj u zadnjih godinu dana...Vučič i njegovi su licemjerni,neiskreni ali mudriji.....a imaju i saveznike poput Slo (brdski srbi)

VL
FA
Fake
00:25 08.04.2016.

E moj mali vučiću,poslije sveg zla,krvi i paleža koje ste nam "podarili" kako 90-ih u ratu tako i sada u miru neprestanim podbadanjima,provokacijama,nametanja svojih stavova,guranja nosa u naše dvorište bez da ne pometete svoje,raznoraznih spletki ti sada imaš nešto pametovati?Ti koji si širio mržnju i podsticao na zlo skupa sa onom pijanduvom i pedevom vojom?Sakri se u mišju rupu čedomire.

VL
NE
Neonacionalist
23:44 07.04.2016.

U Hrvatskom interesu bi bilo da BIH uđe u EU što prije i da se granica EU postavi na Drinu a za Srbiju bi najviše volio da uđu u uniju sa svojom majčicom Rusijom samo neće se oni dati izolirati na taj način tako da se to najvjerovatnije neće ostvariti.

VL
WE
Westpac
08:46 08.04.2016.

Sumnjam da Vučić uopće želi u EU (njegovo biračko tijelo je protiv) ali taj ljigavac, ali i lukavac, želi baciti krivnju na Hrvatsku i razbiti naše odnose i savezništvo s NATO zemljama.

VL
PA
pavo
21:52 08.04.2016.

Uzalud upozorbe, kako nama Hrvatima ovaj nesimpatični lik po imenu Vučić iz Srbije nije ni malo zanimljiv. I dalje su njegove slike gotovo svakodnevno u hrvatskim novinama, premda uopće ne čitamo što on to govori.

VL
Avatar ljutatrava
ljutatrava
01:09 08.04.2016.

bagro jedna, što me prišeš:)

VL
TI
Tixon
07:13 08.04.2016.

Kada su na osnovu zakona o opštoj jurisdikciji, u Srbiji ,hapšeni građani Hrvatske i BiH srpske nacionalnosti, optuženi za ratne zločine,taj zakon nije nikome smetao.

VL
ZE
Zemuncevic
18:12 08.04.2016.

Sto ima EU Hrvatska zajednickoga sa ovom balkanskom ruljom zvana Srbija !!!!! Ko s posranim lijeze posran ustaje i zato sto dalje od njih pa neka se zabavljaju i igraju sa Siptarima !!!!!!

VL
UR
urbanum
08:53 08.04.2016.

Hrvatska će slušati što joj se bude reklo. Eu ima svoje prioritete i cijela će ova bura u čaši vode završiti upravo tako. Kao bura u čaši vode. Hrvatska će Vlada naći objašnjenje za svoje povlačenje a naši će mediji sve ovo lijepo polizati. Jedno je trabunjati iz oporbe a drugo doći u Bruxelles i Rim ili slušati što kažu u Washingtonu i Berlinu. Jedina energija koje u Hrvatskoj nikad ne uzmanjka je borba "antifašizma" i "antikomunizma". Uz to još malo "Kulturnjaka" i "Etičko sudište" sve do slavne Milanovićeve "Mi ili oni" ! Samo naivni misle da se tako može preko rijeke. Bio tu Most ili "snažni" HSLS i HSS . Da se o HSP-A.S. ne govori.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.