Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završeni izbori u indiji

Premijer Modi ne izlazi iz mode, ide u 2. mandat

Narendra Modi
Foto: Reuters/Pixsell
21.05.2019.
u 06:00

Oporba, a osobito Kongresna stranka Rahula Gandhija (48), objavila je kako ne priznaje izlazne ankete jer se na izborima u prošlosti pokazalo da one mogu jako pogriješiti

Nakon završetka izbornog procesa u Indiji, koji je trajao gotovo šest tjedana, izlazne ankete pokazale su da je vladajuća stanka Bharatiya Janata (BJP) premijera Narendre Modija (68) u vodstvu i da je najvjerojatnije izborni pobjednik. No oporba, a osobito Kongresna stranka Rahula Gandhija (48), objavila je kako ne priznaje izlazne ankete jer se na izborima u prošlosti pokazalo da one mogu jako pogriješiti.

Sve izlazne ankete dale su prednost Modiju, no s vrlo različitim rezultatima. Najviše procjene vladajućima daju 365 mjesta u parlamentu, a najniže 242, što je manje od 272 mjesta, koliko je potrebno za samostalno formiranje vlade. BJP je prihvatio rezultate izlaznih anketa, kao i brojne čestitke na pobjedi u kojima se isticalo kako je ova stranka odradila golemi posao promocije na društvenim mrežama.

Postoje i brojne indikacije da trendovi među biračima nikako nisu išli na ruku oporbi. U četvrtak će biti objavljeni konkretni rezultati pa će biti jasnije tko je pobjednik i koliko je mjesta u parlamentu dobio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije