Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.01.2015. u 13:45

Mislila sam, Đelo Hadžiselimović odabrao je najbolji posao, ali sad znam da je Dragan Nikolić izabrao još bolji

Na službeno najdepresivniji dan u godini premijer je donio svoje prve prave političke odluke. Otpisao je dugove najsiromašnijima, a zamrzavajući tečaj franka zazvao je i Majku Božju na kraju izvanredne presice. Takvu priliku nije propustila nijedna nacionalna televizija. RTL je donio odlične priloge Ivana Vrdoljaka i Borisa Miševića, Mojmira Pastorčić privela je ministricu Opačić. 

Nova TV predstavila nam je i priču očajnika s kreditom u francima, a HTV-ovom Dnevniku Đurice Dropca bonus je bio ekonomist Ivan Lovrinčević, kojeg premijerovo nepoštovanje dogovora s bankama nije zabrinulo. Sve je to na treći ponedjeljak u siječnju slutilo na sunce. Ali, tko je gledao prilog Dragana Nikolića u Hrvatskoj uživo o super štedljivoj energetskoj kući u kampusu nizozemskog sveučilišta Delft, opet je pao u našu duboku domaću depresiju. Solarne ćelije u staklu, izolacija od celuloze, led rasvjeta, automobili na vodik, podzemni toplinski sustav... i sve to u mladim i entuzijastičnim studentskim glavama... kao da ne živimo u istoj uniji, nego na drugom planetu. 

Mislila sam, Đelo Hadžiselimović odabrao je najbolji posao, ali sad znam da je Nikolić izabrao još bolji. Putuje po Europi i pronalazi inspirativne priče i ljude koje ne mora pogledati u oči i pitati kako je živjeti bez plaće. No, Nikolić zna svoj posao. Njegov tri godine star dokumentarac Norveška – temelji blagostanja, o tome kako ova skandinavska zemlja uspješno i na korist svih stanovnika crpi naftu, dao je puno bolji odgovor na pitanje treba li bušiti lijepi plavi Jadran nego što je to mogao učiniti Nađvinski sa zelenim aktivistom u Hrvatskoj uživo. 

PLUS 

Čak i rukometni maraton iz Katara osvježenje je na RTL-u prepunom sapunica i previše puta repriziranih filmova. Još da repka izdrži do medalje...

MINUS 

Kad RTL već prenosi rukometno prvenstvo, bilo bi zgodno da tu i tamo potpiše sugovornike u studiju i na terenu. Nisu svi gledatelji rukometni znalci.

>>Milanović i Karamarko ne moraju plesati tango, ali moraju razgovarati

>>Ako Vlada ne zaštiti građane s kreditima u švicarcima, neka dopusti eutanaziju

Komentara 21

EL
EldersRealm
14:01 20.01.2015.

Za razliku od Hrvatske, Norveska ima ogromne zalihe nafte i to visoko kvalitetne. Usporedba dakle i nije bas na mjestu. Osim toga, Sjeverno more je doslovno ruzno u usporedbi s Jadranom ili bilo kojim morem u Sredozemlju i turizam u Norveskoj ne bazira se na prekrasnim plazama i kupanju u moru.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
14:16 20.01.2015.

Depresivan je on, i to vrlo ozbiljno, već desetljeće cijelo. Sam se pitam jel to Zoran zbrisao od terapeuta, ili - terapije?

UI
Uvijek_iskreno
15:11 20.01.2015.

Ma on je zvijezda depresije, jer je glavni krivac za nastanak depresije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije