Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer Milanović zvijezda najdepresivnijeg dana u godini

Mislila sam, Đelo Hadžiselimović odabrao je najbolji posao, ali sad znam da je Dragan Nikolić izabrao još bolji
20. siječnja 2015. u 13:45 21 komentara 3608 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na službeno najdepresivniji dan u godini premijer je donio svoje prve prave političke odluke. Otpisao je dugove najsiromašnijima, a zamrzavajući tečaj franka zazvao je i Majku Božju na kraju izvanredne presice. Takvu priliku nije propustila nijedna nacionalna televizija. RTL je donio odlične priloge Ivana Vrdoljaka i Borisa Miševića, Mojmira Pastorčić privela je ministricu Opačić. 

Nova TV predstavila nam je i priču očajnika s kreditom u francima, a HTV-ovom Dnevniku Đurice Dropca bonus je bio ekonomist Ivan Lovrinčević, kojeg premijerovo nepoštovanje dogovora s bankama nije zabrinulo. Sve je to na treći ponedjeljak u siječnju slutilo na sunce. Ali, tko je gledao prilog Dragana Nikolića u Hrvatskoj uživo o super štedljivoj energetskoj kući u kampusu nizozemskog sveučilišta Delft, opet je pao u našu duboku domaću depresiju. Solarne ćelije u staklu, izolacija od celuloze, led rasvjeta, automobili na vodik, podzemni toplinski sustav... i sve to u mladim i entuzijastičnim studentskim glavama... kao da ne živimo u istoj uniji, nego na drugom planetu. 

Mislila sam, Đelo Hadžiselimović odabrao je najbolji posao, ali sad znam da je Nikolić izabrao još bolji. Putuje po Europi i pronalazi inspirativne priče i ljude koje ne mora pogledati u oči i pitati kako je živjeti bez plaće. No, Nikolić zna svoj posao. Njegov tri godine star dokumentarac Norveška – temelji blagostanja, o tome kako ova skandinavska zemlja uspješno i na korist svih stanovnika crpi naftu, dao je puno bolji odgovor na pitanje treba li bušiti lijepi plavi Jadran nego što je to mogao učiniti Nađvinski sa zelenim aktivistom u Hrvatskoj uživo. 

PLUS 

Čak i rukometni maraton iz Katara osvježenje je na RTL-u prepunom sapunica i previše puta repriziranih filmova. Još da repka izdrži do medalje...

MINUS 

Kad RTL već prenosi rukometno prvenstvo, bilo bi zgodno da tu i tamo potpiše sugovornike u studiju i na terenu. Nisu svi gledatelji rukometni znalci.

>>Milanović i Karamarko ne moraju plesati tango, ali moraju razgovarati

>>Ako Vlada ne zaštiti građane s kreditima u švicarcima, neka dopusti eutanaziju

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • EldersRealm:

  Za razliku od Hrvatske, Norveska ima ogromne zalihe nafte i to visoko kvalitetne. Usporedba dakle i nije bas na mjestu. Osim toga, Sjeverno more je doslovno ruzno u usporedbi s Jadranom ili bilo kojim morem u Sredozemlju i turizam u ... prikaži još! Norveskoj ne bazira se na prekrasnim plazama i kupanju u moru.

 • Avatar PURGERICA1
  PURGERICA1:

  Depresivan je on, i to vrlo ozbiljno, već desetljeće cijelo. Sam se pitam jel to Zoran zbrisao od terapeuta, ili - terapije?

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  Vidis, mislio sam kako je Zoka zvijezda najdepresivnije "petoljetke" ili barem godine, a kad tamo samo jednog dana. Onda problema nema.