Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.01.2015. u 14:00

I dok su svi svršavali kako je ustvari Zoki čestitao Kolindi (a nije), mene je mučilo zašto je njoj rekao "dobrodošla", a Josipoviću "zahvaljujem". Valjda mu je onda trebao reći "zbogom"

Kakav je to dan mogao biti. Dok ga nije upropastila odluka švicarskih bankara kojom su zabetonirali nas koji imamo stambene kredite u njihovim mrskim francima, a sebi i dobro informiranima osigurali fenomenalnu zaradu u nekoliko sekundi trgovanja na deviznim tržištima. Na svim je nacionalnim televizijama to, da su imatelji kredita u švicarcima još više osiromašili, pa je preostala tek eutanazija, bila prva vijest, što jest pohvalno. No u tim dugominutnim prilozima, osim ministra financija Borisa Lalovca, koji je još mlad pa se mogao dva sata po hladnoći na sve tri nacionalne TV javljati s Markova trga, nismo nigdje vidjeli stvarno objašnjenje što se to, zaboga, događa.

Tek je u Studiju 4, na tom ogranku "kažnjeničke bojne HTV-a", ispred Tončice Čeljuske objasnio Ljubo Jurčić. Švicarci su saznali da će EU bankari na tržište isprintati 1000 milijardi eura, pa su krenuli zaštititi svoju valutu, koju su umjetno održavali na nižem od stvarnoga tečaj.a Eto. Šteta što je ta vijest, taj udar prekrio druge događaje.

A bila je 23. godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović dala je otkaz u NATO-u, a Zoran Milanović joj je zaželio "dobrodošlicu". I dok su svi svršavali kako je to i otopljavanje i uvjeravali nas kako je time ustvari Zoki čestitao Kolindi (a nije), mene je mučilo zašto "dobrodošla". A gdje to? Gdje je to izabrana predsjednica dobrodošla? I zašto je, u istom obraćanju premijer odlazećem predsjedniku Ivi Josipoviću rekao "zahvaljujem"? Ako je Kolinda "dobrodošla", onda je Josipoviću, valjda trebao reći "doviđenja", ili "zbogom".

PLUS

Dnevnik Nove TV, pogledajte popis 16 zemalja koje još nisu priznale RH, među kojima su; Bahami, Burundi, Butan, Džibuti, Kiribati, Svazi, J. Sudan, Tonga, Liberija, Niger, Ruanda, Somalija...

MINUS

U Labirintu HTV-a ugostili su Ivana Vilibora Sinčića, otkrivaju što je to "Živi zid" koji se probio jer štiti obespravljene. I onda pitaju kakvo je njegovo stajalište prema pozdravu "Za dom spremni"!? A jesu komesari.

>> Ministar objasnio što država može napraviti za šokantan rast tečaja 'švicarca'

Komentara 16

LI
liskovaca
14:32 16.01.2015.

za takvo nešto nam treba Orban!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:05 16.01.2015.

Zivjeti u Hrvatskoj jest eutanazija, doduse polagana eutanazija ali ipak eutanazija. Ova drzava polako ali sigurno ubija svoje gradjane koji su sve dublje i dublje u duznickom ropstvu ili napustaju brod koji tone.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:04 16.01.2015.

Tiskanje novaca bez pokrica koje se vec godina dogadja u SAD ("quantitative easing"), Japanu ("Abenomics") i sada i u EU ("Draghinomics") jednostavno nije prihvatljivo za drzave koje imaju zdravu ekonomiju baziranu na radu i vrijednosti, s pokricem u zlatu, zato su Svicarci kao najzdravija svjetska ekonomija i najkompetitivnija svjetska drzava, morali uciniti ono sto su ucinili. Oni za razliku od nas nisu niciji vazali i stite vlastite interese. Njima jednostavno nije prihvatljivo da dolar "jaca" nakon sto je istiskano oko 5000 milijardi zelenih papira. Po svim zakonima bi trebao padati jer ih ima previse na trzistu, i odjednom je postao "jaci" od Svicarskog Franka sto jednostavno nije realno. Svicarci ne moraju prihvatiti manipulacije bankara jer su oni jedni od najjacih igraca na trzistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije