Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer te sadašnji i bivši ministri na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.
14. studenoga 2019. u 21:37 3 komentara 891 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak će donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića koji je prijavljen da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova kupio stan po povlaštenim uvjetima.

Andrej Plenković Ivan Hrstić WhatsApp, premijeru, 
tko vodi pokret otpora u HDZ-u?

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Povjerenstvo bi trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ.

Nataša Novaković | Autor : Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će u njegovom slučaju odučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

Sabor AFERA WHATSAPP Uzburkale stranku: Vrh HDZ-a ima ‘debelu knjigu’ isprintanih poruka

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donijeta odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Anke Mrak-Taritaš koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
 • DOBARDAN:

  I Božu! I Božu! On je dobio kredit po povlaštenim uvjetima, a bio je predsjednik Sabora.

 • mkinkognito:

  Po dosadašnjim presudama povjerenstva ono kao nije kriv ai ipak nije u skladu … kao na haškom sudu prekomjerno granatiranje pa pošto nisu takvo granatiranje traže topničke dnevnike kojih nema jer granairanja nije bilo ali oni ih traže. Tako i ... prikaži još! to povjerenstvo, hoće dokumentaciju koja im ne pripada a ako je dobiju interpretiraju je na svoj način. Hoće biti jedina vlast zapravo sila koju treba priupitat prije nego se nešto uradi. Zbači sve tri grane vlasti i ustav ne važe ako oni tako odluče. Hoće perverznu pokornost kao kod SM porno scenarija. Pa ogaditće im se jer izgubit će kredibilitet. A jednom kad ne budu u povjerensvu neće ih htjeti ni sadašnji politički sponzori jer tho hoće prevrtljivce i lažove za svoje saveznike, možda samo za potrčke dok ih bezpogovorno slušaju.

 • Avatar southman
  southman:

  Iz 2003. ??