Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada potvrdila

Premijer Andrej Plenković nije išao u vojsku

vojarna, andrej plenković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
02.02.2017.
u 14:05

Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije, odgovorili su iz Vlade za N1

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije služio vojsku. To je pitanje u Banske dvore poslao N1 nakon što je Vlada najavila kako će vratiti obvezno služenje vojnog roka za muškarce.

Odjel za odnose s javnošću Vlade RH pitali su tako je li premijer Plenković služio vojsku s obzirom na to da je u vrijeme njegove mladosti vojni rok bio obvezan.

– Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga, zbog urođene anemije – poručili su iz Vlade.

Plenković je, podsjetimo, obilazeći vojarnu ''Pukovnik Marko Živković'' prije dva dana kazao kako hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku, a idejom o vojnom roku želi OS RH popularizirati i učini atraktivnima mladim ljudima i novim generacijama koje se ne sjećaju Domovinskog rata. 

>> VIDEO Plenković objasnio što žele postići ponovnim uvođenjem vojnog roka

Komentara 63

YE
yelloman
14:33 02.02.2017.

Koliko vike oko 3 tjedna ljetnog besplatnog kampiranja u vlastitoj okolici. Nekad su ljude slali na 24 mjeseca u vukojebine kao Surdulica ili Kičevo. Bez telefona,piši pisma doma (koja su se čitala od komandujućih)

CA
carlo20
15:40 02.02.2017.

Nisu svi za vojsku, ali vojsku moramo imati, odnosno barem 60% muškaraca u dobi od 18 do 45 mora imati osnovnu vojnu obuku i biti spremno. Uglavnom, vojni rok od 30 dana je baš idealan. Treba uvesti obuku na kojoj bi se učilo kako pružiti prvu pomoć, kako koristiti plinsku masku, kako rastaviti, očistiti i sastaviti automatsku pušku, a kruna bi bila gađanje iz puške.

GL
GlogovKolac
16:04 02.02.2017.

Gospodine Plenkoviću.I sam bolujem od anemije, no to me nije spriječilo da sudjelujem u domovinskom ratu kao dragovoljac, čak dapače, bio sam pripadnik jedne od najelitnijih postrojbi Tigrovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije