Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježni rekord

Preložani izradili pet metara visokog snjegovića

snjegovic
Ivica Beti
07.01.2010.
u 14:47

Šestero je Preložana, uz pomoć susjeda, šest sati gradilo snjegovića visokog gotovo pet metara, a kada nisu mogli rukama, u pomoć im je stigao viličar.

PRELOG - Tko kaže da je izrada snjegovića dječja igra? Samo dva dana nakon što je u Dubaiju otvoren najviši toranj na svijetu, visok 800 metara, u Prelogu je završena gradnja najvećeg snjegovića u gradu, a vjerojatno i u Međimurju.

Stanovnici iz dijela zvanog Krčevina šest su sati podizali snježnu skulpturu visoku gotovo pet metara. Da to nije bio nimalo lak posao, potvrđuje i to što im je u pomoć morao priskočiti i - viličar.

- Počeli smo poslije obilnog ručka, a završili smo kad je već pao mrak. Iz sata u sat dolazili su susjedi i priskakali u pomoć. Na početku smo koristili samo ruke, ali nakon dvije kugle, više se nije moglo samo tjelesnom snagom, pa je susjed dojurio s viličarom - kažu graditelji snjegovića kojeg su, nakon što su odslušali vremensku prognozu, zaštitili kišobranom kako bi što dulje stajao u Ulici Stjepana Radića. Oko vrata svezali su mu jedan od hrvatskih simbola - kravatu, ali i šal, da mu bude toplije.

- Mislili smo mu staviti i jednu bocu rakije u ruke, ali nam je šteta da se smrzne - našalili su se složni stanari Krčevine. U gradnji snjegovića sudjelovali su Damir Vuk, Ivan Hozjak, Mario Hozjak, Kristijan Štampar, Toma Režek i djeca koja su im pomagala.

Krčevina je poznata i po najvišim majgama koje mještani podižu svake godine u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada. Stablo koje nakite vijori se danima iznad krovova kuća. Kažu da mnoge neradne dane iskoriste za druženja.

- Već nam pomalo nedostaje blagdana za sve planove i želje koje imamo - našalio se K. Štampar. Snijeg je jučer u Međimurju nastavio padati pa izazivači imaju priliku srušiti preloški rekord.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije