Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve još nije gotovo

Prekinut stečaj Ive Majoli: Pod ovrhom još stan u Teslinoj 10

09.02.2012., Jurjevska 65, Zagreb - Najbolja hrvatska tenisacica svih vremena, Iva Majoli u svome teniskom centru. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
09.12.2016.
u 19:01

Jasno je da sve još nije gotovo jer od 39 milijuna kuna duga ovršni postupak zbog stana Ivina brata još traje

Nakon nedavne informacije kako je stečaj nad Tenis centrom Iva Majoli u vlasništvu naše poznate tenisačice, njezina oca i brata okončan, dolaze i nove informacije. Kako se otprije zna, H-Abduco, nekretninska kuća u vlasništvu Addiko banke koja je i glavni vjerovnik u pokrenutom postupku stečaja Ive Majoli, potraživao je 59 milijuna kuna.

U postupku je H-Abduco odlučio iskoristiti i založno pravo na osobnu imovinu dužnika gdje su se našli i stan Ive Majoli na Trgu bana Jelačića te stan Ivina brata Drage Majolija.

Nije bilo kupaca

Prije očito tek nekoliko mjeseci H-Abduco prenio je dugovanje na tvrtku Kermas Energija Nenada i Danka Končara, poznatog hrvatskog poduzetnika poznatom po brojnim poslovima ali i po aferi s obitelji Cetinski. Na u srijedu održanom ročištu kojim se trebao označiti početak stečajnog postupka došlo je do obrata: deblokiran je račun Tenis centra Iva Majoli jer je na račun tvrtke uplaćeno za deblokadu potrebnih oko 38 milijuna kuna. Priložena je potvrda Fine od ponedjeljka kojom se to i potvrđuje. Kako je dugovanje iznosilo 59 milijuna kuna, očito je da svi računi nisu do kraja poravnati.

Svojedobni vjerovnik H-Abduco tvrdio je kako sva imovina Majolijevih nije dovoljna da se naplati dugovanje s obzirom na to da je iznos nadilazio ukupnu vrijednost Tenis centra Iva Majoli na zagrebačkom Cmroku.

Prema podacima s Općinskog građanskog suda u Zagrebu, može se zaključiti nekoliko stvari poput one kako je Kermas Energija ušla u cijeli proces tek nedavno, moguće tek krajem minulog ljeta.

Također, u predmetu koji je H-Abduco vodio protiv Ive Majoli po pitanju stana na Trgu bana J. Jelačića (za koji je svojedobno bila zakazana i javna dražba, no nije bilo zainteresiranih kupaca) u rujnu je došlo do povlačenja prijedloga za ovrhu. Ovršni se postupak nad nekretninom brata Drage Majolija, a to je stan u Teslinoj ulici 10, još uvijek vodi. Ovrhovoditelj je u tom predmetu tvrtka Kermas Energija, a pregovori o toj nekretnini traju ne dulje od početka rujna. Dakle, može se zaključiti kako stvar još nije gotova te bi obitelj Majoli nakon Tenis centra mogla ipak ostati i bez jednog stana ako naknadno ne dođe do nekog dogovora s Kermas Energijom, tvrtkom oca i sina Končara.

Novi vlasnici Tenis centra

Prema svim dostupnim informacijama, nema prijašnjeg kontakta između obitelji Majoli te Nenada i Danka Končara. Time se vodeći, logično je zaključiti kako se radi o odluci čisto poslovne prirode kada se radi o Končarovima. Također se iz svega može izvući zaključak kako je slaba mogućnost da su Končarovi u cijeloj stvari partneri s Majolijevima iako je Iva Majoli svaki put na spomen centra na Cmroku tvrdila kako su u pregovorima s jakim partnerom. S mogućim novim vlasnikom Tenis centra Iva Majoli, a moguće i stana u Teslinoj 10, nismo jučer mogli stupiti u kontakt.

>> I čelnik Zajednice bosanskih Hrvata kandidat za gradonačelnika Zagreba

Komentara 6

TO
toljaga22
19:50 09.12.2016.

skromna djevojka

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:11 09.12.2016.

'Ajmo plakat i strepit....

TH
than
00:35 10.12.2016.

Da je radila, mogla je bolje proci... Mogla je bolje proci i da nista nije radila... Krivo ulaganje je uzelo dah, od lokala pa na dalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije