Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Končari preuzeli teniske terene Ive Majoli na Cmroku

Dug je od vjerovnika H-Abduco, nekretninske kuće u vlasništvu Adikko Bank, preuzela tvrtka Kermas energija d.o.o. Zanimljivo, tvrtka Kermas energija d.o.o. u vlasništvu je Nenada Končara, dok je prokurist njegov otac Danko
08. prosinca 2016. u 09:45 0 komentara 7495 prikaza
Iva Majoli
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Teniski centar Ive Majoli više nije u stečaju. Kako doznajemo od sada već donedavne privremene stečajne upraviteljice nad terenima na zagrebačkom Cmroku, FINA je izvijestila Trgovački sud u Zagrebu da nepodmirene obveze centra sada iznose nula kuna.

Račun Teniskog centra Ive Majoli deblokiran je uplatom 37,8 milijuna kuna te više nema osnove za vođenje stečajnog postupka.

Preuzeli dugovanja

Dug je od vjerovnika H-Abduco, nekretninske kuće u vlasništvu Adikko Bank, preuzela tvrtka Kermas energija d.o.o. Zanimljivo, tvrtka Kermas energija d.o.o. u vlasništvu je Nenada Končara, dok je prokurist njegov otac Danko, poduzetnik u nas poznat po nizu poslova, ali i po sporenju s obitelji Cetinski.

Iva Majoli GOLEMI GUBICI Poslovni krah: Teniski centar Ive Majoli ide u stečaj s čak 59 milijuna kuna duga Naslovnica 29.9. DANAS U VEČERNJEM Bankrot tenisačice: imovina obitelji Ive Majoli nije dovoljna za pokrivanje duga od 59 milijuna kuna 16.05.2013., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica, Milan Bandic zavrsio je predizbornu kampanju.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL potvrđena odluka Imovina obitelji Ive Majoli nije dovoljna za dug od 59 mil. kuna

Time prestaju sve obveze obitelji Majoli prema svojim vjerovnicima pa tenisačica, njezin otac i brat neće ostati i bez osobne imovine koja je također mogla postati predmetom stečaja s obzirom na to da je procjena vjerovnika da se neće moći potpuno naplatiti od preuzimanja samog teniskog centra.

Tenisačica, njezin otac i brat nisu se jučer pojavili na ročištu stečajnog postupka. Moguće je tako da je upravo Danko Končar partner kojeg je Iva Majoli redovito spominjala u kontekstu dugovanja njezina centra.

Do zaključenja ovog izdanja nismo mogli potvrditi da je uplatitelj velikog iznosa na račun Teniskog centra Ive Majoli baš tvrtka Kermas energija, iako bi takvo što bilo logično. Iz sudske dokumentacije nije vidljivo u kojem je trenutku Končarova tvrtka preuzela dugovanja tenisačice i njezine obitelji, ali je sasvim jasno da se to dogodilo nedavno.

Riječ je o atraktivnoj lokaciji u elitnom zagrebačkom naselju, u Jurjevskoj ulici, velikoga građevinskog potencijala. Ne treba uopće sumnjati imaju li Končari novca za takvu investiciju, može se to zaključiti i iz pregleda bilance njihove tvrtke Kermas energija d.o.o. po kojoj se vidi da ta tvrtka iznimno zdravo posluje.

Sjećamo se da prije još par mjeseci nekadašnja naša najbolja tenisačica i njezina obitelji nisu bili u blistavom položaju. Sudska dokumentacija koju su sudu predali vjerovnici govorila je o dugovanjima od čak 59 milijuna kuna.

Na dan 1. rujna 2015. dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 2417 dana, u ukupnom iznosu od 37,849.945 kuna, stoji u dokumentu koji je Trgovački sud od Financijske agencije zaprimio sredinom ove godine.

Taj je iznos uplaćen te je račun Teniskog centra Ive Majoli deblokiran. Dalje se u sudskoj dokumentaciji mogu pronaći i podaci o procjeni imovine obitelji Majoli.

Stanovi Ive Majoli u centru Zagreba od nešto više od 154 i 79 kvadrata vrijedili bi nešto više od osam milijuna kuna, teniski centar u elitnoj zagrebačkoj četvrti nešto više od 21 milijun kuna, a restoran u Novom Vinodolskom oko 5,6 milijuna kuna.

Što će biti dalje?

Postoji li kakav dogovor između mogućeg investitora u Teniski centar Ive Majoli i obitelji Majoli teško je trenutačno sa sigurnošću reći.

Slično je i s ostatkom duga od oko dvadeset milijuna kuna. U svakom slučaju, Iva Majoli, njezin otac i brat mogu barem nakratko odahnuti, ali je sasvim sigurno da ćemo o nesuđenom velikom teniskom projektu još neko vrijeme slušati. Iako se on, možda, neće više zvati po Ivi Majoli pa možda ni služiti u svrhe bijelog sporta u kojem je Iva Majoli bila toliko uspješna.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.