Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revanšizam?

Predsjedniku županijske VZ 2000 kn manje; 'nastradali' dobrovoljci

vatrogasci
Maja Šantoši/Pixsell
18.11.2010.
u 21:57

Od 650.000 kuna u proračunu županijske VZ više od 345.000 kuna troši se na zaposlene

Vrijedni četekovački vatrogasci ove su godine vlastitim rukama, bez veće pomoći viših vatrogasnih institucija, izgradili nove garaže za svoja vatrogasna vozila, uloživši u materijal i rad više od 50 tisuća kuna. Garaže su namjeravali završiti i na njih postaviti vrata, ali kako za to nisu imali novaca obratili su se za pomoć Vatrogasnoj zajednici RH.

– U razgovoru s načelnikom Popovićem dobili smo obećanje da će nam s državne razine biti doznačeno 10.000 kuna. No, nakon svih obećanja i dogovora, umjesto tog iznosa Vatrogasna zajednica županije doznačila nam je samo 2800 kuna. Sumnjamo da nam je novac uskratio Milan Majetić, predsjednik VZ županije zbog toga što smo na Skupštini VZ županije održanoj tijekom proljeća u Orahovici glasovali da mu se ukine volonterski dodatak od 2000 kuna, kaže Darko Troha, predsjednik DVD-a Četekovac koje je s 20-tak starijih i još toliko mladih vatrogasaca, te 20-tak članova vatrogasne mladeži, među aktivnijim društvima na ovom području.

-Kada smo u Zagrebu pitali zašto nismo dobili obećani novac, rekli su nam – pitajte 'svoje' u županiji. Osjećamo se prevarenima i svim ćemo se sredstvima boriti da se nepravda ispravi. Ne samo prema našem već i prema drugim DVD-ima koji marljivo grade i rade, izjavio je Darko Troha.

U županijskoj Vatrogasnoj zajednici u Virovitici predsjednik Milan Majetić odbacuje sumnju u bilo kakav revanšizam.
- S gospodinom Trohom imamo problema jer se ne ponaša po vatrogasnom ustroju i u Općini Mikleuš odbija ustrojiti Općinsku vatrogasnu zajednicu. Volontersku naknadu od 2000 kuna mjesečnu utvrdilo mi je Predsjedništvo, što je dogovoreno u Županiji, a ista je ukinuta odlukom Skupštine VZ i ne isplaćuje se. U mirovini sam nakon više od 41 godine vatrogasnog staža i cijeli svoj život radio sam na razvoju i boljitku vatrogasnih društava i cjelokupnog vatrogastva. O utrošku novca VZ županije odlučila je Skupština, pa prozivke gospodina Trohe smatram neozbiljnim i neodgovornim, potvrdio je telefonom Milan Majetić, predsjednik županijske VZ.

Ključne riječi

Komentara 1

FA
fapica13
17:30 19.11.2010.

Cijeli život sam radio na boljitku vatrogasaca i vatrogastva na županiji.HAHAHA A kojih to?Vidi se iz slike kako se radi i radilo na boljitku. Ovi nemaju vrata oni krov ovi vozilo.Ma super je vatrogastvo u VPŽ-u.hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije