Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO STOTINJAK RAČUNA

Predsjednik Studentskog zbora oko milijun kuna potrošio laptope, mobitele, tečaj govorništva...

HRT
28.09.2021.
u 23:56

- Iznimna sramota i neugoda da jedan student si javnim novcem kupi kožnu torbu za laptop, plati si tečaj govorništva koji uopće ne završi, kaže Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Pravu buru izazvao je Mihovil Mioković, aktualni predsjednik Studentskog zbora koji je uoči novih izbora na svojem Facebook profilu objavio stotinjak računa koji pokazuju na što je Studentski zbor potrošio oko milijun kuna. Između ostalog, kupovala su se prijenosna računala, mobiteli, kišobrani, a plaćen je Miokovićev privatni medijski trening.

- Transparentnost koju on navodi u svrhu dobivanja političkih poena za predstojeće izbore potpuno pogrešna po mom mišljenju. Mislim da se to trebalo odraditi na drugačiji način, rekao je za HRT Matej Smetiško, bivši predsjednik studentskog zbora.

- Smatram njegovu najavu kandidature ruganjem studentima u lice s obzirom na to da je on ovom svojom objavom pod vidom nekakve transparentnosti trajno uništio ugled institucije koju predstavlja, rekao je Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Više reakcija izazvala je nabava dvaju prijenosnih računala vrijednih 44 tisuće kuna i deseci tisuća kuna za mobitele i druge uređaje. Opremu je, tvrdi Mioković, Zbor dosad unajmljivao.

- Ova odluka se financijski isplatila već sad, a time dugoročno ostaje više novca za financiranje drugih studentskih projekata. Također, kvalitetni promomaterijali i kvalitetna tehnička oprema dugoročno je isplativa - rekao je Mioković za HRT.

Privatni komunikacijski trening odlučio je platiti više od 9 tisuća kuna.

- Iznimna sramota i neugoda da jedan student si javnim novcem kupi kožnu torbu za laptop, plati si tečaj govorništva koji uopće ne završi, kaže Periša.

Računi Zbora imaju odobrenje Sveučilišta u Zagrebu i potpis prorektora za poslovanje Tončija Lazibata. Na pitanja upućena Sveučilištu zasad nema odgovora.

Komentara 33

ES
esvrbin
00:17 29.09.2021.

Masala, evo buduci premijer

Avatar Ledeni
Ledeni
07:03 29.09.2021.

Što je to uopće studentski zbor? Čemu to služi?

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
02:23 29.09.2021.

Ah da, ta svijetla budućnost naše države..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije