Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BIO POZVAN

Burna obljetnica na Plitvicama; Rojs podržao predsjednka: 'Neka ih je sram, Milanovića za premijera'

Plitvice: Predsjednik Zoran Milanović položio vjenac na  33. godišnjicu akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/14
31.03.2024.
u 16:22

33. obljetnica Krvavog Uskrsa i pogibije hrvatskog policajca Josipa Jovića

Na Plitvicama je u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova u nedjelju obilježena 33. obljetnica Krvavog Uskrsa i pogibije hrvatskog policajca Josipa Jovića paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i primitkom novih deset osoba u Antiterorističku jedinicu Lučko. Mimo protokola prije samih organizatora došao je predsjednik Zoran Milanović koji je žustro prozvao organizatore zašto ga nisu pozvali na obljetnicu. 

" Ali, hajde, izborna je kampanja, mogu to još nekako i shvatiti. No zašto nije pozvan nedavno izabrani načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske? Dakle, načelnik Glavnog stožera nije pozvan!? Nije pozvan niti umirovljeni general Butorac, jedan od glavnih ljudi u akciji Plitvice. Nije pozvan niti umirovljeni general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova. A nije pozvan niti general Ljubo Ćesić Rojs, koji je vozio autobus u koji je doletio trombon, a s kojim su hrvatski redarstvenici stigli na Plitvice. Eto, to će vam sve reći o Hrvatskoj AD 2024." poručio je Milanović 

Uz Milanovića stajao je general Ljubo Ćesić Rojs, Butorac i Lukić, te je Rojs za medije izjavio kako se nada na će Milanović postati premijer.  "Ovdje je moj drugi rođendan, ovi moji me nisu pozvali, pozvali su me iz Ureda predsjednika, a ja sam se odazvao instituciji predsjednika, i neka ih je sram. Nisu me pozvali ni na zadnji Sabor, a ja sam utemeljitelj HDZ-a. Ne možemo ga iznutra srušiti, jer je ovaj Briselac narcisoidan i bahat, da svi moraju slušati njega, ja sam slušao samo predsjednika Tuđmana"  kazao je Rojs, piše Jutarnji.

VIDEO: Milanović s Plitvica: Ja na ovaj skup nisam pozvan. Ovo je stranačka privatizacija hrvatske svetinje

Nakom Milanovićevih komentara za medije je svoju izjavu dao i  general Josip Lucić koji je vidno bio povrijeđen situacijom. "Ja sam pripadnik specijalnih postrojbi MUP-a, dragovoljac od 1990. godine i hrvatski general kojega je promovirao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Moje misli su danas s poginulima, ranjenima i umrlima i o njemu ne želim uopće razmišljati" rekao je general Josip Lucić, piše Jutarnji.

Nakon Milanovića na Plitvicama su stigli ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved. Božinović je uputio medijima kako su njegove misli danas s poginulima, ranjenima i umrlima te da o Milanoviću i politici ne želi uopće razmišljati "danas stvarno ne bi gubio vrijeme i komentirao predsjednikove ispade". 

GALERIJA: Obljetnica pogibije Josipa Jovića

Plitvice: Predsjednik Zoran Milanović položio vjenac na  33. godišnjicu akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića
1/25

Komentara 108

AJ
ajurjev1
18:30 31.03.2024.

HDZ svojata cijelu zemlju i svakog čovjeka u njoj.Tko nije spreman da se tome pokori bježi u inozemstvo.Da su Hrvati normalan narod 17.04.bi rekli dosta toj okupaciji.

Avatar The new statesman
The new statesman
16:54 31.03.2024.

Ciati primjer kako HDZ svojata drzavu i politizira sa svakim dogadjajem iz DR kao da su samo oni stvarali Hrvatsku.I sto je jos gore ,ne pozivaju niti one koji je jesu stvarali.Da ne kazem kako su te eksportirali Haagu

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:40 31.03.2024.

Pa što hoćete, zato je bio hadezeovski ministar Božinović koji je 1991. radio za JNA koja je došla razdvojiti zaraćene strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije