Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOS-ova ploča
Povratak na članak

Predsjednik Milanović je uvrijedio HOS-ovce, a kao premijeru ZDS mu nije tako smetao

Čak i ako je bio isprovociran pitanjem u okolnostima davanja počasti žrtvama strašnog zločina u Jasenovcu upravo s potpisom "Za dom spremni", njegova izjava da spomen ploču HOS-ovcima u Novskoj treba maknuti i negdje baciti jer to nema veze s Domovinskim ratom, ružan je iskaz nezahvalnosti i nepoštovanja

Komentari 57

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
22:36 22.04.2020.

A ima li g. Milanovic i svi oni sto su danas licemjerno paradirali po Jasenovcu, sluha za tisuće nevinih civilnih žrtava grada Zagreba koje su u svibnju 1945 nakon ulaska “partizana” u grad (a prije nego je 10. zagrebačkom korpusu uopće bilo dopušteno da uđe u grad) poklali preobučeni četnici "đenerala" Đoke Jovanića. Srpske divizije 1. i 2. armije su u prodiranju prema zapadu prošle kroz Srijem i Slavoniju i pokupile sve srpsko što je moglo nositi pušku, izbrijalo ih, nabilo im zvijezde na šajkače i šubare i poslalo ih u "oslobađanje" Hrvatske od Hrvata. Po ulasku u Zagreb, to oslobađanje se uglavnom svelo na pljačku, ubojstva i silovanja svega što se kreće. Dakle, prvi je u Zagreb ušao bivši oficir srpske kraljevske vojske đenerala Draže Mihailovića, ortodoksni četnik Đoko Jovanić, komandant šeste ličke “udarne” divizije sa svojim koljačima za 'brza dejstva'. Kasnije je zbog tih 'zasluga' postavljen za načelnika zagrebačke vojne oblasti (1967.-74.) te proglašen narodnim herojem(1951.). Živio je taj donjolapački krvolok u Zagrebu sve do prvih demokratskih izbora, 1990.g. kada je u paničnom strahu od gnjeva hrvatskog naroda, pobjegao odmah po utemeljenju Republike Hrvatske u Beograd, gdje je umro 2000. skrivajući se u vojnom stanu bez imena na vratima te je i pokopan u Aleji 'narodnih heroja' na Novom groblju, u Beogradu ! Imate li gospodo sluha i pijeteta za te zrtve..? Biste li razmislili o komemoraciji pokolja u Gračanima u svibnju 1945.-e..?

VL
ZV
zvone02
22:43 22.04.2020.

Moram ovo prokomentirati kao sudionik svih povijesnih događaja iz devedesetih kad smo se branili u odsudnoj obrani. u stvari branili smo goli opstanak. Milanović je vrhovni zapovjednik HV-a koji bez imalo takta i srama poginule hrvatske branitelje iz postrojbe HOS kriminalizira. pa zar su mrvi heroji hrvatski vojnici koji su goloruki stali pred neprijateljski oklop zločinci. Srami se Milanoviću i neka se srame oni slijepci koji su zaokružili njegovo ime na izborima.

VL
RE
RedTree
22:38 22.04.2020.

Nedvojbeno da se uz HOS vežu neke kontroverze, ali žrtva tih momaka, ljudi je puno veća. Sjetimo se samo Jean Michel i drugih. Zorane, ispeci pa reci, jer ti si hrvatski predsjednik, za zemlju koju se oni borili i omogućili ti najljepše radno mjesto sad. Tužno.

VL
AB
abokatstir
22:43 22.04.2020.

Drug slučajni je sramota za hrvatski narod a posebno za one kojisu svoj život i svoj zdravlje ugradili u slobodnu Hrvatsku

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
22:44 22.04.2020.

Ajde konačno prekopajte, istražite i obznanite kaj i koliko se dogodilo u tom nesretnom Jasenovcu ! Da već jedanput imamo mira. Samo po istini, kud puklo da puklo !

VL
DU
Deleted user
22:43 22.04.2020.

A di je bio Zoran 91. godine kada su Hosovci ginuli prvi za Hrvatsku.? hocemo li i pozdrav Zdravo zabraniti jer su ga koristili i komunisti s Bleiburga?

VL
RU
Rusvaj
22:42 22.04.2020.

Kako je hrvatski narod glup...... Dokaz je ova spodoba koju je birao

VL
BO
bolnaistina
22:51 22.04.2020.

Vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud.

VL
KA
Kalimero4
22:47 22.04.2020.

Milanović je samo jedan glas pri odabiru.Narod zna tko je krvario za Hrvatsku a zna ni tko je nije htio.

VL
Avatar Damating
Damating
22:58 22.04.2020.

Milanović je smeće. Nema tu pomoći. Povijest će ga baciti. HOS-ova žrtva će ostati upamćena.

VL
DU
Deleted user
22:47 22.04.2020.

Ono sto se u ratu tesko izbori,lagano se na izborima izgubi.

VL
UV
uvijekžedan
22:46 22.04.2020.

Popustila korona......

VL
Avatar film
film
10:43 23.04.2020.

ste vidli kak milanović loše zgleda,nekak je podbuhli ko da je bolestan....

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
10:11 23.04.2020.

Što se tiče ciljeva i gesla, HOS je imao najbolju i najlogičniju strategiju. Oni su znali što četnike najviše užasava (Za dom spremni) i da im nije svejedno kad neko mjesto brani bojna npr. Jure Francetić ili Crveni makovi. Napada te Dušan silni, a ti ćeš se braniti, ne znam, bojnom Ježeva kućica. To ne ide. Osim toga, ne može se uvijek biti u defenzivi i za obrambeni cilj postaviti granice koje ti po međunarodnom pravu svakako pripadaju. Uvijek moraš tražiti više jer sve nećeš nikad moći ostvariti, ali moći ćeš manje, a ni neprijatelju nije svejedno ući u rat protiv ratnika takvih namjera. Jer ukoliko izgubi rat, mogao bi izgubiti i svoj teritorij, a ne samo s porazom i neuspjehom u agresiji ne dobiti ništa tuđega. Milanović i njemu slični ovo ne mogu i ne žele razumjeti.

VL
KA
karlodrago
22:47 22.04.2020.

Ako bude sreće u sljedećem sazivu Sabora Milanovića bi trebalo razriješiti jer ovako loš čovjek nemože biti predsjednik.

VL
Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
15:30 23.04.2020.

Pismo MAJKE Jean-Michela Nicoliera Milanoviću: 'MOJ SIN JE OTIŠAO U VUKOVAR KADA STE VI OTIŠLI IZ HRVATSKE, SRAMITE SE !' Jučer je 75. rođendan proslavila majka Jean-Michela Nicoliera, Lyliane Fournier. Skandalozna izjava Zorana Milanovića o bacanju ploče, za slobodu Hrvatske,, poginulim HOS-ovcima, kojom je grubo uvrijedio sve one koji su stali u obranu Republike Hrvatske došla je i do Francuske i uspjela je pokvariti proslavu rođendana majci legendarnog vukovarskog HOS-ovca. “Razmišljam kako započeti ovo obraćanje vama predsjedniče ove mi iznad svega srcu mile Hrvatske u kojoj leže kosti moga sina, dragovoljca HOS-a. Sigurna sam da ste čuli za njega, moga sina, moje čedo, moga Jean-Michela. On je, znate, predsjedniče, bio otprilike istih godina kao i vi kada je počela velikosrpska agresija na Republiku Hrvatsku, i došao je pomoći narodu čiji ste vi sada predsjednik, a mogao je sada negdje u Parizu u cafeu ispijati kavu s obitelji, prijateljima. Ali ne, on je otišao tamo gdje je osjetio da treba otići, u Hrvatsku, u Vukovar, dok ste vi učinili suprotno, otišli ste iz Hrvatske. Moj sin i hrvatski dragovoljci omogućili su vam da danas možete biti predsjednik ove države koja je očito više moja nego vaša, sudeći po vašoj današnjoj izjavi kojom ste duboko povrijedili ne samo mene, već sve majke koje još traže svoje sinove, koji su dali život za ovu prekrasnu zemlju, sve one koji su je branili dok ste vi negdje na sigurnom čekali da sve završi. I završilo je, pobjednička...

VL
Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
15:32 23.04.2020.

... nastavak 2... Moj sin leži negdje zakopan u hrvatskoj zemlji, moj sin vapi za pravdom i istinom. Moj sin je bio ZA DOM SPREMAN kada je trebalo, za Hrvatski dom i ljubio je tu Hrvatsku do zadnjeg daha, dao je svoj život za nju. S gnušanjem odbacujem ovu vašu današnju izjavu, sramite se ako u vama ima imalo ljudskosti. Jer taj sin ste mogli biti vi da ste znali kako se ljubi, samo mi se čini da bi vaše kosti i vaš spomenik očito bio s one strane Dunava. Moje srce kuca za moga sina, mog Hosovca, moga Francuza, a opet više Hrvata nego što ćete vi ikada biti, za mog Jean-Michela. I ja, njegova majka, na današnji dan kada sam napunila 75 godina ponosno, iz dubine duše kličem ZA DOM SPREMNI, a vi, vi se sramite jer ste grubo povrijedili osjećaje hrabrih ljudi. Neka vam dragi Bog oprosti, ja ne mogu."

VL
ER
EroK
15:59 23.04.2020.

Habulin, Pupovac, Krauss, i sl. nikada neće pružiti ruku bilo kojoj Hrvatskoj Vladi, jer jedino što znaju, je mrziti i rovariti protiv iste, a od nje žive ! Njima treba dati izgon, jer to su neprijateljielji države koju blate, a ona ih hrani.

VL
Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
15:31 23.04.2020.

... nastavak... vojska stvorila je temelj današnje Hrvatske, a vi umjesto da se ponosite njome očito čeznete za nekim prošlim vremenima jer rekavši ovo danas, da se ploča poginulim Hosovcima treba ukloniti i baciti je odraz vaše čežnje u kojoj se nazire žal za propalom komunističkom tvorevinom. Pljunuli ste, predsjedniče, na svu žrtvu hrvatskih branitelja, na hrabre vitezove koji su svojim životima utkali sebe u temelje današnje Hrvatske, pljunuli ste na sve roditelje poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, na njihove obitelji, na sve ponosne Hrvatice i Hrvate kojih na vašu žalost još ima! Znate li vi predsjedniče tko je bio Šoškočanin, terorist, četnik, paravojnik koji je rušio ustavnopravni poredak RH? Onaj isti Ustav na koji ste vi prisegnuli. Znate li što piše na njegovoj nadgrobnoj ploči!? Zašto vam to ne smeta? Zašto vam ne smetaju spomen ploče u Trpinji, Mirkovcima, na Baniji gdje se veliča velikosrpska agresorska vojska?? Zašto za te ploče ne kazete da ih treba baciti?? Ja ću vam reći zašto, zato što su za vas, sudeći po današnji izjavi, oni pobjednička vojska, upravo ti agresori protiv kojih su se borili hrvatski branitelji. Žao mi vas je što ne znate što znači voljeti svoju Domovinu, i ne znate što znači boriti se za interese svoga naroda. Uistinu vas žalim jer ja kao Francuskinja imam veću ljubav za Hrvatsku nego što će te vi ikada imati za ikoga.....

VL
ST
Starotopoljanin
15:34 23.04.2020.

dva dabalebarosa,ubiru debale novce za nista.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.