Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka seljacima

Predsjednik Josipović: Prosvjedi su legitimno pravo, ali...

trka na prstenac (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
18.08.2013.
u 19:27

Predsjednik je potvrdio da će se sastati sa seljacima jer, ističe, s ljudima treba razgovarati

Nakon što je baranjskim seljacima propao plan da sa 50-ak traktora dođu u Zagreb, jer ih je na ulazu u Osijek zaustavila policija, cijeli slučaj komentirao je i predsjednik Ivo Josipović. 

– Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu – komentirao je Josipović u Barbanu gdje se održava tradicionalna Trka na prstenac. Predsjednik je potvrdio da će se s njima naći, jer, ističe, s ljudima treba razgovarati. Kazao je da su prosvjedi legitimno pravo, no, "treba čuvati javni red i mir i ne smije se štetiti trećim osobama u njihovom normalnom životu''.

Podsjetimo, baranjski seljaci danas su u podne poveli kolonu od 50-ak traktora prema Zagrebu. Policija ih je pratila, no već na obilaznici pred ulaskom u Osijek doživjeli su šok. Pet policijskih “marica” i dva automobila prepriječila su im put.

 – Uvučeni smo u klopku, ne možemo ni naprijed ni natrag – ogorčeni su bili seljaci. Svi su izlazi iz Baranje bili blokirani. – Riječ je o sigurnosnoj procjeni – pojasnili su u PU osječko-baranjskoj. O svemu je odlučivalo Ravnateljstvo policije.

 Nakon događaja u Osijeku, seljaci Vukovarsko-srijemske županije odustali su od puta u Zagreb.

 – Poslat ćemo pismo premijeru Zoranu Milanoviću neka se očituje hoće li nas primiti ili ne i dat ćemo mu rok od 24 sata, a ne odgovori li do utorka u 10 sati, odlučit ćemo hoćemo li nastaviti prosvjede ili ćemo ih prekinuti – kaže Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

>>Policija objasnila zašto je zaustavila seljake

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije