Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvije Tomašević

Predsjednik Donald Trump – Demolition Man

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
30.01.2017.
u 17:40

Trump ne sluša članove Kongresa, kao što ne sluša nikoga u svojoj kompaniji

U tjedan dana Donald Trump demolirao je sve (od zdravstvene zaštite do pitanja imigracije) što je tijekom osam godina gradio njegov prethodnik u Bijeloj kući Barack Obama. Hoće li se uopće spustiti prašina podignuta Trumpovim ukazima da se o njima razumno raspravlja ili će ih gomilati stvarajući pravu pješčanu oluju. Na ukaz kojim je zabranio ulazak državljana sedam islamskih država u SAD oštro su reagirali premijeri Theresa May (Velika Britanija), Angela Merkel (Njemačka), Justin Trudeau (Kanada), ličnosti kao Zuckerberg i Tim Cook, a Madeleine Albright, bivša državna tajnica, Židovka rođena u Pragu, kaže da će prijeći na muslimansku vjeru u znak potpore muslimanima. Sutkinja iz Brooklyna Ann M. Donnelly odbila je provesti Trumpov ukaz o zabrani ulaska državljana islamskih zemalja u SAD.

Rafalom tweetova ispaljivanih u svako doba dana i noći te diskutabilnim ukazima od gradnje zida na američko-meksičkoj granici do zabrane ulaska islamskim državljanima na američko tlo, Trump je ne samo opovrgnuo one koji su govorili da će se promijeniti u odnosu na predizborne najave nego i učvrstio svoje nimalo bezazlene namjere. Glavni Trumpov neprijatelj postala je Kina, kao da zaboravlja da ta država posjeduje 1,2 bilijuna dolara državnog duga SAD-a od ukupno 19 bilijuna dolara duga. Istina, više od 60% američkog državnog duga je u SAD-u, ali ako se Trump bude svađao sa svima, a strašno se posvadio i sa susjednim Meksikom, ekonomija mu neće cvjetati. Meksiko je ključni ekonomski partner SAD-a, kao i Iračani s kojima je Washington bio u savezu prilikom rušenja Sadama, a sada ne mogu na američko tlo...

Trump reagira „kao poduzetnik koji hoće sve i odmah, kao u nekom poduzeću. No, politika ne funkcionira tako. Poduzetnik Trump ne sluša članove Kongresa, kao što vjerojatno ne sluša nikoga ni u svome poduzeću, ali se postavlja i pitanje zna li voditi i poduzeće ako ga sukobljava s vjerovnicima, saveznicima, susjedima...      

Komentara 24

LI
livoguza2
18:00 30.01.2017.

Ovo je dno dna. A ja mislio da se nitko ne smije miješati u unutarnje stvari bilo koje države.Sada vidim da je liberalna demokracija najgora vrsta totalitarizma. Čak se i u komunizmu više uvažavala volja naroda. A trump poštuje volju svoga naroda. Lp.

Avatar niwrad
niwrad
17:53 30.01.2017.

Trump radi za narod, a ne za parazite koji žive na grbači naroda i zato je nastala takva vika, strka i galama.

Avatar 123456
123456
17:54 30.01.2017.

gospon tomašević, kaj ste i vi sorošev mafijaš?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije