Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:
Povratak na članak

'Jednostrana odluka Arbitražnog suda mogla bi izazvati incidente u Piranskom zaljevu'

Predsjednici triju država sastali su se u travnju prošle godine u Logarskoj dolini u Sloveniji.

Komentari 53

Avatar šokac_divani
šokac_divani
14:53 18.03.2016.

Zna naša Predsjednica kojem kulturno-političkom krugu Hrvatska pripada i sve čini da se u njemu naša država afirmira. Bravo Predsjednice. To je društvo kojemu mi pripadamo - srednjoj Europi! Dosta je bilo bratije s istoka i četničkih vojvoda ...

VL
AP
apolon
15:11 18.03.2016.

Ne samo da svojom politikom afirmira zemlju kao dio Mitteleurope već djelovanjem nastoji istaknuti i pojedine regije Hrvatske ,uistinu, dobili smo predsjednicu kakvu Hrvatska želi i treba! Hrvatska želi i treba!

VL
GV
golub Vaso
18:00 18.03.2016.

proslo je vrijeme slovenskih ucjena

VL
KA
kajinx
18:44 18.03.2016.

Pokupite prnje i odite sa Svete Gore!

VL
Avatar NeNormalan
NeNormalan
19:46 18.03.2016.

Dragi slovenci, ima i drugih načina rješavanja sporova osim diplomatskih i sudskih. To najviše ovisi o vama.

VL
PI
pipnicar
19:12 18.03.2016.

Arbitraza je plod silovanja Hrvatske od strane Slovenije. Kad Hrvatska nije abortirala to dijete treba zastitit tako da ga se makne sa scene. Predmet mora ici na sud koji je za pravo mora kvalificiran ali ga se kranjci boje ko vrag tamjana.

VL
SO
Somelier
21:16 18.03.2016.

Bitno je ne popustiti arbitražnome sudu koji je ionako ništavan ustvari iskompromitiran i podmitljiv. Ima i drugih riješenja. Postoji i međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu ili bilateralni pregovori. Zašto arbitražni sud koji se pokazao skroz kontaminiran. Šta se tiće žice na granici, zašto nitko ne kaže da bi sve zemlje članice EU zajedničkim snagama morale postaviti žicu na granice EU bez obzira na Schengen a ne da se sada članice EU grade žicom između sebe. Jadno i gadljivo. Koja smo mi to Europska Unija. Šaka jada.

VL
KA
kamenkovic
19:34 18.03.2016.

Arbitrazni sud je mrtav!

VL
MA
matildica
11:24 19.03.2016.

jasno i glasno osim prihvačanja hrvatskog stajališta o napuštanju arbitraze u obzir ne dolazi nikakva druga solucija a stav o ništavnosti možebitnog jednostranog rješenja branit če hrvatska vojska i hrvatska policijaa i hrvatska policija

VL
Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
17:16 19.03.2016.

Toooo,Kiti ! Izvana slatka,ljubazna,kulturna i nasmiješena,a u njoj pravi vuk (vukovi čuvaju svoj teritorij!),samo neki naivci shvaćaju njezin osmijeh,možda,čak kao osmjeh plavuše,a ne shvaćaju da im ustvari pokazuje DA IMA ZUBE ! Konačno da imamo nekoga na koga možemo biti ponosni!

VL
SP
spancro
18:47 18.03.2016.

ma ako Piran ne bude nas onda uzmemo Piran i cijelu Sloveniju

VL
DU
Deleted user
19:43 18.03.2016.

Varaždin ima gradsku vijećnicu sa dovoljno velikim stolom za kojim su mogli dogovarati oko mulja že u vezi arbitraže i nije bilo potrebe da se sastanak održava u gradskom muzeju Stari grad ali zbog nečijeg preseransa moral se razvleči stoll usred muzeja,nema veze kaj se uništavala kulturno-povijesna baština Varaždina grebanjem stolcima po muzejskom podu.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
06:55 19.03.2016.

Jednostrana odluka Arbitražnog suda mogla bi izazvati incidente u balkanskim domoljubnim glavama i mašto jer ipak mi pravi hrvati i pravi balkanci ne razmemo šta znači pravo, podpisani međunarodno važeči EU arbitražni ugovor, dostojnost i održana riječ.

VL
DI
Dijego
06:01 19.03.2016.

sve podrske slovencima nedajte slovenci ni pedalj svojega mora

VL
BU
Bubalamala
17:39 20.03.2016.

Predsjednice, na čijoj ste Vi strani ?

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
21:38 18.03.2016.

– Bojim se da bi jednostrana odluka Arbitražnog suda u konačnici mogla izazvati incidente u praksi u Piranskom zaljevu – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. No odluka nekog suda ne izaziva direktne posljedice kao što se ni Ustav gotovo nikad ne koristi u donošenju sudskih odluka. Incidente može izazvati samo politika, recimo, ako bi neka jaka država poduprla Sloveniju, jer "njezini brodovi od raspada Jugoslavije više ne mogu ploviti iz Kopra na otvoreno Jadransko more". A Koper je postao najjača luka na najsjevernjem dijelu Jadrana, jači i od Trsta i od Rijeke. S druge strane, po sada važećoj međunarodnoj uredbi o regulaciji plovidbe sjevernm Jadranom, čak i da Slovenija dobije spor s Hrvatskom i "dimnik" kroz hrvatski akvatorij, brodovi i Kopra, koji trebaju ploviti prema jugu, i opet to ne bi mogli, već bi morali, kao i dosada, ploviti prema Trstu i uz talijansku obalu prema jugu, gdje ih u tome može spriječiti Italija. Ima jedna slovenska uzrečica koja se može primijeniti na ovaj slučaj: "ovdje se uporno komarcu manikiraju nokti"!

VL
FR
franekapetanovic
18:39 18.03.2016.

franek. Narodi su vrlo osjetljivi kad im netko pretendira na iti jedan centimetar teritoerija. Naš Predsjednica je apsolutno u pravu kad kaže , da bi u Piranskom zaljevu moglo doći do incidenta ukoliko se to pitanje ne riješi na zadovoljstvostvo obiju strana u graničnom sporu. Ali ne spominje arbitražu. Dok gos . Pahor rješenje vidi baš u arbitraži. Što se tiče žice na granici , naša Predsjednica moli da se ta , ne ljudska tvorevina ( ja ) ukloni , ali ne spominje diskusiju u Hrvatskom parlamentu o slanju vojske na granicu. Da bi odmah zatim ukazala na incident na Grčko Makedonskoj granici. Još kaže da ćemo usporiti PRIKLJUČENJE SRBIJE U EU, IZ NEKAKVIH NE ........ RAZLOGA. Mislim da ovakvim nediplomatskim istupom predsjednica ne vodi računa o našim problemima sa susjednim zemljama. Idemom redom --- S Crnom gorom imamo problem na Prevlaci, sa Srbijom na Dunavu, sa BH imat ćemo ga , ako nam Pelješki most ne bude po gabaritima kako to oni zahtjevaju. Dakle , kakve mi to poruke šaljemo našim susjedima? Mislim da bi sa susjedima trebali voditi politiku pomirbe, tolerancije , obostranoga razumijevanja , a ne apsolutnoga traženja, da ne kažem, zahtjevanja. Neka prizna ko hoće, a ne prizna tko neće, da smo upućeni na svoje susjede. Isto taKO MISLIM , DA NAM MJESTO U SREDNJOJ EUROPI NITKO NEĆE OTETI. Jer, ne da smo u Srednjoj, mi smo u cijeloj Europi, globalno gledajući, mi smo u cijelome svijetu. Zar se više moramo dokazivatI. Ne, gospodo, ne Predsjednice. Morski, hval!

VL
DU
Deleted user
18:50 18.03.2016.

Kam god ide i s kim se god sastaje ona o incidentima i sukobima.Daj već jenput prestani zazivati nemire,znamo da još delaš za NATO al nama je dosta rata za sva vremena!Nebuš njihove snage ulogorila u HR!Ak ti je doo pucnjave vrni se u Kabul!

VL
UN
unbekant
19:18 18.03.2016.

Piranski zaljev je uvjek pripado Sloveniji,i uvjek su Slovenci,poslije drugog svjetskog rata imali izlazak na otvoreno more,dok ni je poceo gradjanski rat na balkanu,onda je Hrvatska prva vlada na celu Tudjmana,to pocela prekrajati i svojatati,bez obzira sto sam Hrvat,ja samo pisem istinu,jer sam odrasto u tom vremenu i na tom terenu.

VL
AP
apolon
15:16 18.03.2016.

Moja analitička predviđanja govore da će Hrvatska dobiti državnicu koja će nadaleko nadmašiti samu veličinu zemlje!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.