Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Predsjedniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla!'

"Ustav ga je zadužio da brine o funkcioniranju i stabilnosti sustava, a ne da soli pamet sirotinji na čijim jaslama se pravi pametan i odmjeren", pišu o predsjedniku Josipoviću iz HUS-a.
27. veljače 2013. u 12:48 68 komentara 11 prikaza
Ivo Josipović (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U priopćenju naslovljenom \"Josipovićevo ku(kuri)kanje\" Hrvatska udruga sindikata, na čijem čelu je Ozren Matijašević, žestoko se obrušila na jučerašnju predsjednikovu izjavu da je \"naša velika boljka u kulturi kukanja\".

- Većina je više spremna kukati nego raditi. To se mora promijeniti - rekao je jučer predsjednik Ivo Josipović, a HUS takvu izjavu smatra \"krajnje neprimjerenom\". Pišu da je predsjednik izjavama na Institutu za inovacije, \"vodeći se svojim vlastitim ambicijama i interesima, pokazao zavidan stupanj političke nonšalancije i neprincipijelnosti koji graniči s pravom malom inovacijom u njegovu naizgled odmjerenom diskursu\".

Predsjednik se \"degutantnim izjavama dodvorava mogućim mecenama\"

Kažu da je navedenom izjavio o \"kukanju\" predsjednik jasno poručio \"neopredijeljenim centrima moći u Hrvatskoj da je spreman podrediti se interesima onih koji bi ga željeli i ubuduće gledati na Pantovčaku\".

\"Ovom izjavom Predsjednik pokazuje da upravo on radije kuka nego što se bavi konkretnim poslom. Sam ulazak u politiku uspješnog profesora i kompozitora na tragu je takvog ponašanja, a njegovi uopćeni prigodničarski istupi teško su spojivi s ovlastima koje mu Ustav daje\", pišu iz HUS-a te dodaju da Josipović od 31. kolovoza prošle godine odbija, na njihov zahtjev, a zbog katastrofalnog stanja gospodarstva i tržišta rada, sazvati sjednicu Vlade.

\"Ustav ga je zadužio da brine o funkcioniranju i stabilnosti sustava, a ne da soli pamet sirotinji na čijim jaslama se pravi pametan i odmjeren\", pišu iz HUS-a te dodaju da se predsjednik \"degutantnim izjavama dodvorava mogućim mecenama i planira novi mandat svaljujući i odgovornost i račun sa sebe i svoje klike na leđa sirotinje\".

\"Predsjedniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla\", zaključuju žustri napad na Josipovića iz HUS-a.

>>Josipović: Većina je više spremna kukati nego raditi

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    ################################################################# A šta je s onim famoznim Josipovićevim GOSPODARSKIM TIMOM !!??? Kolike plaće ti njegovi savjetnici primaju ? Objavite narodu ! Kako ga nije sram i stid,da ima imalo obraza DAO BI OSTAVKU ovom pokradenom i osiromašenom narodu istog trena ... prikaži još!ena ! ##############################################################

  • Ninach:

    Predsjedniče Josipoviću,bilo bi poželjno da se javno ispričate svim ljudima koji su ostali kratkih rukava i nemaju što zasukati! Kako vas nije sram?

  • tiha voda:

    Slatko je ovo, Papa zahvaljuje Hrvatima na ljubavi, a Predsjednik "zahvaljuje" na radinosti. Prvi se povlači jer nemože više obavljati svoju dužnost, a drugi niti ne pomišlja na takvo što mada ništa ne radi. Različiti ljudi različiti karakteri.