Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad sindikata:

'Predsjedniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla!'

Ivo Josipović (1)
Anto Magzan/PIXSELL
27.02.2013.
u 12:48

"Ustav ga je zadužio da brine o funkcioniranju i stabilnosti sustava, a ne da soli pamet sirotinji na čijim jaslama se pravi pametan i odmjeren", pišu o predsjedniku Josipoviću iz HUS-a.

U priopćenju naslovljenom \"Josipovićevo ku(kuri)kanje\" Hrvatska udruga sindikata, na čijem čelu je Ozren Matijašević, žestoko se obrušila na jučerašnju predsjednikovu izjavu da je \"naša velika boljka u kulturi kukanja\".

- Većina je više spremna kukati nego raditi. To se mora promijeniti - rekao je jučer predsjednik Ivo Josipović, a HUS takvu izjavu smatra \"krajnje neprimjerenom\". Pišu da je predsjednik izjavama na Institutu za inovacije, \"vodeći se svojim vlastitim ambicijama i interesima, pokazao zavidan stupanj političke nonšalancije i neprincipijelnosti koji graniči s pravom malom inovacijom u njegovu naizgled odmjerenom diskursu\".

Predsjednik se \"degutantnim izjavama dodvorava mogućim mecenama\"

Kažu da je navedenom izjavio o \"kukanju\" predsjednik jasno poručio \"neopredijeljenim centrima moći u Hrvatskoj da je spreman podrediti se interesima onih koji bi ga željeli i ubuduće gledati na Pantovčaku\".

\"Ovom izjavom Predsjednik pokazuje da upravo on radije kuka nego što se bavi konkretnim poslom. Sam ulazak u politiku uspješnog profesora i kompozitora na tragu je takvog ponašanja, a njegovi uopćeni prigodničarski istupi teško su spojivi s ovlastima koje mu Ustav daje\", pišu iz HUS-a te dodaju da Josipović od 31. kolovoza prošle godine odbija, na njihov zahtjev, a zbog katastrofalnog stanja gospodarstva i tržišta rada, sazvati sjednicu Vlade.

\"Ustav ga je zadužio da brine o funkcioniranju i stabilnosti sustava, a ne da soli pamet sirotinji na čijim jaslama se pravi pametan i odmjeren\", pišu iz HUS-a te dodaju da se predsjednik \"degutantnim izjavama dodvorava mogućim mecenama i planira novi mandat svaljujući i odgovornost i račun sa sebe i svoje klike na leđa sirotinje\".

\"Predsjedniče, pustite prazne priče i uhvatite se posla\", zaključuju žustri napad na Josipovića iz HUS-a.

>>Josipović: Većina je više spremna kukati nego raditi

Komentara 68

OB
-obrisani-
14:50 27.02.2013.

################################################################# A šta je s onim famoznim Josipovićevim GOSPODARSKIM TIMOM !!??? Kolike plaće ti njegovi savjetnici primaju ? Objavite narodu ! Kako ga nije sram i stid,da ima imalo obraza DAO BI OSTAVKU ovom pokradenom i osiromašenom narodu istog trenaena ! ##############################################################

NI
Ninach
14:54 27.02.2013.

Predsjedniče Josipoviću,bilo bi poželjno da se javno ispričate svim ljudima koji su ostali kratkih rukava i nemaju što zasukati! Kako vas nije sram?

TV
tiha voda
14:10 27.02.2013.

Slatko je ovo, Papa zahvaljuje Hrvatima na ljubavi, a Predsjednik "zahvaljuje" na radinosti. Prvi se povlači jer nemože više obavljati svoju dužnost, a drugi niti ne pomišlja na takvo što mada ništa ne radi. Različiti ljudi različiti karakteri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije