Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija s Pantovčaka

Predsjednica usporedila Stazića s Rankovićem: 'To je govor mržnje'

Nenad Stazić i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
30.05.2018.
u 15:32

Ovo je najbrutalniji nastavak politike 'mi ili oni', koja vodi u jednoumlje, eliminaciju neistomišljenika i podriva same temelje demokracije, stoji u odgovoru s Pantovčaka

U odgovoru s Pantovčaka predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović usporedila je SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića sa bivšim šefom tajnih službi u Jugoslaviji Aleksandrom Rankovićem. nakon Stazićevog komentara na Facebooku koji je izazvao brojne kritike u javnosti.

Stazić je, podsjetimo, napisao "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito".

''Istup zastupnika Stazića govor je mržnje, zloraba slobode govora i imuniteta. Ako 'u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!', to može značiti samo jedno: nije ubijeno dovoljno ljudi, posebno političkih neistomišljenika'', poručuje predsjednica u odgovoru za Direktno.hr

''Kakav je čovjek koji tako nešto može reći? Na preslabu revnost u ubijanju žalio se Aleksandar Ranković 1945., a Nenad Stazić žali se 2018.", stoji u odgovoru.

"U kronici izdaje ljudskosti ova izjava sigurno će zauzeti vrlo visoko mjesto. Ovo je najbrutalniji nastavak politike 'mi ili oni', koja vodi u jednoumlje, eliminaciju neistomišljenika i podriva same temelje demokracije. Razlike između zločina nema, a oni koji opravdavaju ili zagovaraju zločin, zapravo se ne razlikuju od samih zločinaca'', zaključuje predsjednica. 

Nenad Stazić i Kolinda Grabar-Kitarović
1/14

Komentara 184

PP
pp
16:01 30.05.2018.

Stazića treba izbacit iz SDP-a i Sabora. Nakon ovakvih skandaloznih izjava nema šta radit u javnom prostoru. Mrzitelj i ekstremist.

PP
pp
16:05 30.05.2018.

Mrzitelj Hrvatske i Hrvata širi mržnju nekažnjeno.

DU
Deleted user
16:40 30.05.2018.

strasno je da trecerazrednog "politicara" poredite sa Rankovicem... iako komunjara, drago mi je da je otisao kao gospodin, shvativsi ko su Tito, Kardelj, Krajacic ,Dolanc i hrpa srpske komunjarske bagre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije