Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 11. do 20. ožujka

Predsjednica s poduzetnicima odlazi u Čile, Brazil i Argentinu

09.03.2018.
u 06:35

U Čileu će sudjelovati na gospodarskom forumu, susresti se s Hrvatima te s predsjednikom Sebastianom Piñerom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u pratnji gospodarstvenika iz Hrvatske gospodarske komore, odlazi u službeni posjet Latinskoj Americi gdje će između 11. i 20. ožujka posjetiti Argentinu, Čile i Brazil te će biti proglašena počasnom građankom Buenos Airesa.

Uz susrete s tamošnjim predsjednicima i gospodarstvenicima, predsjednica će se susresti i s hrvatskom dijasporom. Prvi je to put da netko iz državnog vrha nakon predsjednika Franje Tuđmana ide u posjet u te države. U Argentini će predsjednica, među ostalim, s pripadnicima hrvatske zajednice sudjelovati u hodočašću u Lujánu.

Susrest će se s predsjednikom Mauricijem Macrijem, primiti priznanje za počasnu građanku Buenos Airesa, što je tamošnji običaj za državne posjete, posebice ako gost dolazi iz država koje u Argentini imaju istaknutu zajednicu, te uručiti priznanja pripadnicima hrvatske zajednice. Nazočit će otvaranju poslovnog foruma i posjetiti policijsku školu Juan Vucetich.

U Čileu će sudjelovati na gospodarskom forumu, susresti se s Hrvatima te s predsjednikom Sebastianom Piñerom. U Brazilu će se susresti s guvernerom Sao Paula Geraldom Alckminom.

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
12:57 09.03.2018.

Haiku/5+7+5/ u rimi" Plavuša mlada -Putovanju je rada Dok HR propada

BD
bozidar.dolenec
19:19 09.03.2018.

Uzaludan trud nitko vam više ne vjeruje ,još samo u HR možete varati i krasti.

DU
Deleted user
07:10 09.03.2018.

kgk ce uputiti brodove hrvatske trgovacke mornarice po novce juznoamerickih zemalja koje ce posjetiti ....bolje joj da ode u irsku pa ce vidjeti kako zivi hrvatska kukavelj koja je pobjegla iz njezine svicarske...selo gori kgk se ceslja evo jos malo procvjetat ce tresnja... gdja kgk sve vise slici na domacu glumicu iz vile marija.... u americi siromasnoj ce pricati o domoljublju i hvaleci sebe da je na jugoistoku evrope bez grcke stvorila novu svicarsku samo jos fale banke ..tu je pupavac s tesla bankom on je zaduzen za srbski kanton u novoj svicarskoj....visont latas ...cokolom !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije