Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pantovčak

Održana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice RH

Održana 11. sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
05.03.2018.
u 17:49

Donesen je godišnji Plan rada Vijeća, a svoj godišnji plan predstavila je i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je XI. po redu sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike. U uvodnom obraćanju Predsjednica se zahvalila članovima Vijeća na radu u protekloj godini. Pohvalu su dobili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane.

Predsjednica je naglasila kako je njihov doprinos rezultirao donošenjem nove Strategije nacionalne sigurnosti, a potaknuli su i Zakon o sustavu domovinske sigurnosti Republike Hrvatske. Donesen je godišnji Plan rada Vijeća, a svoj godišnji plan predstavila je i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti. Godišnji plan su prihvatili Predsjednica i predsjednik Vlade Republike Hrvatske. U planu Koordinacije definirani su središnji ciljevi i ključni prioriteti koji će usmjeriti djelovanja središnjih tijela državne uprave Republike Hrvatske. Damir Krstičević predstavio je godišnji plan u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije za domovinsku sigurnost.

Glavna tema ove sjednice bila je upoznavanje članova Vijeća s planovima i programima Ministarstva unutarnjih poslova. Oni su iznimno važan dio Sustava domovinske sigurnosti u provedbi aktivnosti i zadaća upravljanja sigurnosnim rizicima i u kriznim situacijama od važnosti za nacionalnu sigurnost. Glavni ravnatelj Policije Nikola Milina predstavio je rad i planove MUP-a, a nakon toga je održana stručna rasprava. 

 

Komentara 26

NO
Norway
18:07 05.03.2018.

Jel branimo hrvatske granice u Afganistanu? Zašto ignorirate generale koji su pitali zašto Jović predaje povijest kadetima?

KU
kukie
22:02 05.03.2018.

Samo im jos Vucic fali

Avatar fenixem
fenixem
18:36 05.03.2018.

Koja ironija,o nacionalnoj sigurnosti oni koji je ugrozavaju!!Sigurnost lipe nase pociva u tome da se vi svi maknete!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije