Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR KITAROVIĆ

Predsjednica: Razočarana sam što nema napretka u pronalasku nestalih iz Domovinskog rata

Rijeka: Otvorenje Međunarodne konferencije "Brendiranje kulture"
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
28.02.2019.
u 13:09

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović novinarima je izjavila kako će i dalje raditi na tom pitanju "koliko god može, svim naporima; i to ne samo u odnosu na Srbiju, nego i u odnosu na kolege u Europskoj uniji

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak u Rijeci kako je iznimno razočarana što još nije postignut napredak između Hrvatske i Srbije u pronalasku nestalih osoba tijekom Domovinskog rata, a upitana je li pogriješila imenovanjem Ivice Vrkića povjerenikom za nestale u Domovinskom ratu, naglasila je da su za uspjeh toga problema potrebne dvije strane.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović novinarima je izjavila kako će i dalje raditi na tom pitanju "koliko god može, svim naporima; i to ne samo u odnosu na Srbiju, nego i u odnosu na kolege u Europskoj uniji, posebno u Europskoj komisiji". No, za uspjeh toga potrebne su dvije strane, naglasila je u predsjednica, koja je danas boravila u Rijeci na otvaranju međunarodne konferencije "Brendiranje kulture"  u riječkome Sveučilišnom kampusu.

Predsjednica Republike je u veljači 2018. godine imenovala Ivicu Vrkića svojim povjerenikom za nestale osobe u Domovinskom ratu, želeći time ubrzati postupak pronalaska posmrtnih ostataka za kojima još uvijek traga Republika Hrvatska.

Vrkić se sastajao s posebnim izaslanikom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za pitanja nestalih Veranom Matićem i predstavnicima drugih nadležnih tijela, ali konkretnijih rezultata nije bilo. Hrvatske udruge stradalnika iz Domovinskog rata kao i  udruge obitelji nestalih u više su navrata prozivale institucije Republike Srbije vezano za davanje informacija o nestalima.

>>Rijeka: Otvorenje Međunarodne konferencije "Brendiranje kulture"

Komentara 5

OK
okolo
13:43 28.02.2019.

draga i pametna i lijepa naša predsjednice, ništa narod hrvatski nema od vaše razočaranosti..30 g se sluša ista priča..hocemo, trebali bih, očekujemo, nadamo se, biti ce... uredu predsjednice, sabora, vlade...prvi i osnovni uvjet suradnje s srpskim institucijama mora biti pronalazakk ubijenih, vracanje pokradenog, prvenstveno arhiva, karte minskih polja..dok se ne ispune ti osnovni uvjeti, prekinut svaku političku suradnju

CR
cromak
19:24 28.02.2019.

Opet tetka KGK tuzna da pukne od tuge 4 ljeta pa nista, od lupanja po stolu. Ona najvise voli turizam, sa grbace hrvata i da im pere mozgove obecanjima. CRO treba hrabre i jake osobe a ne daipere.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
17:07 28.02.2019.

To ti te reci svojem kolegi s istoka.Vi ste barem u dobro prijateljskim odnosima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije