Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBOKO ŽALJENJE

Predsjednica odala počast žrtvama Jasenovca

Jasenovac
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
20.04.2018.
u 11:06

Predsjednica je u knjigu dojmova upisala kako posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokog žaljenja zbog zločina koji su se tamo dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama, priopćeno je iz Ureda predsjednice

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak ujutro Spomen-područje Jasenovac i odala počast žrtvama, te u knjigu dojmova upisala da Republika Hrvatska bespridržajno osuđuje zločine počinjene u tom logoru i s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike.

Predsjednica je u knjigu dojmova upisala kako posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokog žaljenja zbog zločina koji su se tamo dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

"Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime. Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrijednosti povijesne borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bespridržajno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike, u jedinstvenoj opredijeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jamstva napretka i mira“, upisala je predsjednica Republike u knjigu dojmova.

U pratnji  Grabar-Kitarović bio je čelnik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji će biti izaslanik predsjednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora Jasenovac, koja će se održati u nedjelju, 22. travnja.

Komentara 53

BA
bakulušić
11:20 20.04.2018.

Bilo bi dobro da je posjet Jasenovcu priziva da je, zbog nevinih žrtava, zbog Hrvatske i hrvatskog naroda najpotrebnija - istina!

AN
angeomihael
12:03 20.04.2018.

90.posto žrtava su Hrvati,žrtve Titofašističkog divljanja.Otkopati grobove i vidjeti domobranske odore i neraspadnute gumbe svoda uokolo.

KR
kruti216
11:14 20.04.2018.

antifašizam. .AHAHAHHAAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije