Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim čizmama

Žute čizme Kolinde Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
18.11.2017.
u 11:45

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Vukovaru je nužno osigurati budućnost, istaknula je u izjavi novinarima u dvorištu vukovarske bolnice predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je danas u Vukovaru nazočna obilježavanju 26. obljetnice stradanja grada tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.

Osim što smo dužni izraziti pijetet, dužni smo prije svega osigurati budućnost Vukovarcima, da Vukovar ostane ovdje i da ljudi ostanu u Vukovaru, kazala je Grabar Kitarović uoči početka prigodnog komemorativnog programa ispred vukovarske bolnice.

Žute čizme Kolinde Grabar-Kitarović
1/112

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Žute čizme Kolinde Grabar-Kitarović
1/10

Komentirajući odnose Hrvatske sa Srbijom, kazala je kako je razgovor potreban u cilju rješavanja otvorenih pitanja između dvije države, posebice pitanja nestalih osoba koje je, istaknula je, potrebno riješiti što prije.

Vezano za izgradnju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije napomenula je kako su već učinjeni neki koraci,

"Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom prije nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati", dodala je.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović naglasila je kako je razgovor sa Srbijom nužan i potreban u cilju rješavanja otvorenih međudržavnih pitanja, posebice pitanja nestalih osoba koje je potrebno riješiti što prije.

Komentara 145

Avatar Musashi
Musashi
13:20 18.11.2017.

„SKANDAL U VUKOVARU: Kolinda došla u ustaškim čizmama“ Večernje novosti Sve je time rečeno, dakle što god mi rekli učinili, zabranili, ukinuli, osudili…glede ustaša, uvijek će oni nešto naći da nas ustašama proglase.

Avatar 2leon
2leon
12:56 18.11.2017.

Chede u deliriju!!!

BA
bakulušić
13:14 18.11.2017.

Zanimljivo da su novinari zapazili kakve čizme ima Predsjednica a nisu zapazili da u koloni nema koalicijskog partnera hrvatske Vlade, Milorada Pupovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije