Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kolinda i Milanović razgovarali, fra Zovko blagoslovio prostorije Ureda

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavijestila je premijera Zorana Milanovića da pokreće zakonsku proceduru za sazivanje tematske sjednice Vlade
19. veljače 2015. u 13:20 195 komentara 30579 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović,fra Jozo Zovko
Foto: Facebook profil Kolinda Grabar-Kitarović
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon što je završila sjednica Vlade RH, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazvala je telefonom premijera Zorana Milanovića. Kako saznaje Večernji list, ona je odlučila poduzeti prvi korak, premda joj premijer, kao što se zna, još uvijek nije čestitao. Predložila mu je zajednički sastanak radi dobrobiti hrvatske države te ga je pozvala da dođe na Pantovčak "na kavu i razgovor".

Upoznala ga je, međutim, s time da će, na temelju članka 102. Ustava RH, predložiti održavanje tematske sjednice Vlade o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u RH, na kojoj bi i ona bila nazočna. Rekla je premijeru Milanoviću da pokreće zakonom propisanu proceduru za održavanje te sjednice. Prema ustavnim odredbama, predsjednik Hrvatske može predložiti održavanje posebne sjednice Vlade i sudjelovati na njoj.

Saznaje se da je fra Jozo Zovko u međuvremenu blagoslovio prostorije ureda predsjednika, a predsjednica će u tijeku dana, osim s Milanovićem, razgovarati telefonom još i s Josipom Lekom, predsjednikom Hrvatskog sabora, kardinalom Josipom Bozanićem, predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Hrvatinom, predsjednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec i predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademikom Zvonkom Kusićem.

I u Banskim dvorima potvrdili su da je premijer razgovarao s predsjednicom.

– Predsjednik Vlade Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović te je još jednom ponovio svoj poziv predsjednici da dođe na sjednicu Vlade. Predsjednik Vlade u svakom trenutku stoji na raspolaganju za konzultacije i razgovor s predsjednicom Republike – poručuju iz Banskih dvora.

>>'Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija'

>>Prvi radni dan predsjednica Kolinda započela postrojavanjem počasne bojne

>>Tita će ukloniti iz ureda, ali ne odriče se antifašizma

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

 • Uvijek_iskreno:

  Bravo Kolinda!

 • Fake:

  Kolinda još jednom dokazuje koliko je kulturna i strpljiva a sada da vidimo slijedeći biser zoke na ovaj poziv.

 • Avatar aj_ća
  aj_ća:

  Predsjednica! Odmah s rijeci na djela! Samo naprijed! To nam treba.