Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađeni vojnici

Predsjednica: Možemo se ugledati na iskustva iz Domovinskog rata

Predsjednica nagradila najbolje vojnike
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
07.02.2018.
u 18:01

Najviše bi nas trebala motivirati najveća vrijednost Domovinskog rata: hrvatsko zajedništvo, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prigodno je nagradila najbolje vojnike i dočasnike u 2017. te uručila medalju “Iznimni pothvat” pozornici Antoniji Sadiković za iznimne zasluge i iskazanu visoku požrtvovnost prilikom spašavanja ljudskog života i imovine.

Ona je krajem rujna, zajedno sa suprugom, spasila unesrećenog vozača iz gorućeg automobila nakon slijetanja s ceste. Kazala je kako se u mnogočemu možemo ugledati na postignuća i iskustva iz Domovinskog rata, a najviše bi nas trebala motivirati njegova najveća vrijednost: hrvatsko zajedništvo. Izrazila je zadovoljstvo zbog povećanja obrambenog proračuna.

OS RH već petu godinu zaredom svakog mjeseca biraju najboljeg vojnika i dočasnika. Ukupno se proglašava 12 vojnika i 12 dočasnika, a na kraju godine proglašava se jedan najbolji vojnik i jedan najbolji dočasnik.

Najbolja je za 2017. proglašena pozornica Ana Barinić pripadnica kopnene vojske, iz GMBR “Gromovi“, operator DUOS a koja je trenutno u sastavu Hrvatskog kontingenta u Afganistanu. Najbolji dočasnik je narednik Danijel Dragišić (ZSS, 1.grupa, dočasnik za specijalne operacije).

Predsjednica nagradila najbolje vojnike
1/15

U obzir su kod izbora najboljih za 2017. uzimana posebna postignuća u zajedničkoj obuci sa USA SEAL timom, posebni rezultati u provedbi gađanja (vježba “HARPUN 17”), održavanje NVG opreme za noćno gađanje sa helikopterima Kiowa Warrior, sudjelovanje u testiranju ronilačke opreme, rezultati u sportskim i vojnim natjecanjima, spašavanje unesrećenih u prometnim nesrećama (u izvanradno vrijeme), izniman angažman u protupožarnoj sezoni i sl.

U ime nagrađenih narednik Dragišić kazao je kako rezultati po kojima su prepoznati predstavljaju njihovo viđenje časne i uzorne vojne službe.

Nagrađenima je u MORH-u čestitao i ministar obrane Damir Krstičević kojemu je ovo “još jedan dokaz kako upravo svi zajedno obnavljamo Hrvatsku vojsku. Vojnici su bitni, vojska je bitna i moramo učiniti sve što je u našoj moći da čovjek ostane u fokusu”, kazao je.

S obzirom na to da je 2018. godina proglašena godinom spremnosti i aktivnosti, s najboljim vojnicima i dočasnicima u 2017. godine susreo se i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska vojska prepoznala važnost ulaganja u tjelesnu spremnost vojnika.

Foto: MORH/ J. Kopi

Najbolji vojnici i dočasnici mjeseca na razini OS RH u 2017. godini

- HKoV:

1. skupnik Ivan Paleško

2. razvodnik Tomislav Tilović

3. vojnikinja Sanja Škrlin

4. pozornica Antonija Sadiković

5. časnički namjesnik Emin Menoski

HRM:

1. mornar Antonio Pecotić

2. desetnik Josip Čačija

3. narednik Jure Skokandić

ZZP:

1. vojnikinja Jelena Vujić

2. nadnarednica – vojni specijalist Mirna Ignac

HRZ i PZO:

1. razvodnik Marin Kožul

2. vojnik Marko Karamarko

HVU:

1. stožerni narednik Tomislav Petrović

ZSS:

1. narednik Danijel Dragišić

SOD:

1. narednik Alen Grbić

PVP:

1. razvodnik Ivan Dujić

2. nadnarednik Ante Cvitanović

SKiS:

1. vojnik Bernard Blažinić

2. stožerni narednik Mario Banović

SUO:

1. nadnarednik Dražen Henc

PZB:

1. vojnik Filip Hulina

2. narednik Stipo Sikirić

Komentara 35

ST
Stipan
21:12 07.02.2018.

Kad mozak zakaže, dolazi do rata.

DU
Deleted user
18:41 07.02.2018.

U susjednoj slo najbolji vojnik proglašen izvjesni Janez Kotnik koji je podigal crijep kojeg je bura s krova kuće bacila na pod. I to je nešto.

RI
rimac444
20:39 07.02.2018.

Predsjednie, bez lustracije ni vi ni vlada ništa nećete postići već samo zacementirati najgore zločine titovih zločinaca nad Hrvatima, a njihovim nasljednicima pomći da nastave djelo svojih očeva. zajedno sa srbima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije