Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLESO

Predsjednica zabrinuta nakon obilaska pilota: 'Nikada neću dopustiti ugrožavanje ljudskih života'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
17.03.2017.
u 16:40

Nakon razgovora s pilotima i uvidom u stanje predsjednica ostaje zabrinuta stanjem materijalnih resursa, konkretno zrakoplova MiG-21, priopćio je njezin ured

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu sudjelovala na dočeku 5. hrvatskog kontingenta koji se vratio iz misije „Odlučna potpora“ (Resolute Support) u Afganistanu.

Tom prigodom vrhovna zapovjednica nenajavljeno je obišla i zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te se susrela s pilotima, kako bi se, u kontekstu nedavnog Izvješća o stanju MiG-ova, na licu mjesta detaljno upoznala sa stanjem borbenih zrakoplova MiG-21.

Nakon razgovora s pilotima i uvidom u stanje predsjednica ostaje zabrinuta stanjem materijalnih resursa, konkretno zrakoplova MiG-21, priopćio je njezin ured. Naglasila je važnost borbene spremnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te sigurnosti zrakoplova kao temelja za obavljanje zadaća. Kazala je kako nikada neće dopustiti ugrožavanje ljudskih života, ni u zraku, ni na zemlji. Posebno je pohvalila hrabrost i srčanost pilota koji svakodnevno ispunjavaju sve svoje zadaće te odlučno i beskompromisno štite hrvatsko nebo i teritorij, osiguravajući time nacionalnu sigurnost.

U Uredu predsjednice ističu da će se Grabar-Kitarović i nadalje snažno zalagati za modernizaciju materijalnih resursa te da se tijekom 2017. godine donese konačna odluka o kupnji novih borbenih zrakoplova.

>> Novi incident - MiG-u 21 ugasio se motor u letu

>> Prošli su tjedan letjela 4 MiG-a, a jučer sedam

Komentara 12

ST
Stipan
23:02 17.03.2017.

Mig 21 . Staro dotrajalo željezo .

DU
Deleted user
20:06 17.03.2017.

Zašto se Predsjednica ne založi za pilote koji su završili na sudu nakon sudara Migova u zraku da im se pruži pravna i financijska pomoć??? U takvu situaciju ih je doveo glavni dezinformator Ureda predsjednice,koji umjesto da tada dobije otkazz sad ga ona još gura u trgovačka društva.... daj otvori te lijepe oči...

DU
dubravkai16
18:24 17.03.2017.

Nikada neću dopustiti- tu floskulu ponavlja jako dugo, izmisli nešto drugo, ionako ju nitko za ništa ne pita-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije