Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KABINET MINISTRA:

'Matić nije potrošio 400 nego 118 tisuća kuna'

Predrag Matić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
10.04.2015.
u 16:19

Kabinet: Matić nije prekršio Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo

Nije istina da je ministar branitelja Predrag Matić za vrijeme svog mandata putem službenih kartica potrošio 400.000 kuna ni da je na bilo koji način prekršio Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, priopćili su danas iz Matićeva kabineta, demantirajući navode koje su danas na presici iznijeli prosvjednici ispred Ministarstva branitelja. Iz Matićeva su kabineta te navode nazvali "neprovjerenima, neistinitima i tendencioznima".

"Istina je da je potrošnja na dvije službene kartice Ministarstva branitelja u 2013. i 2014. godini bila 118.205, 28 kuna, od toga je 7.806, 40 kuna utrošeno na radne ručkove. Dakle, riječ je o više od pedeset puta manjem iznosu nego što navode prosvjednici. U spomenuti iznos ušla su službena putovanja ministra Matića i njegovih suradnika u London, Norvešku, Bruxelles, Toulouse i Mostar. Dakle, riječ je o službenim putovanjima i bilateralnim sastancima za koje se hotelski smještaj i avionske karte plaćalo putem službene kartice ministra branitelja", priopćili su iz kabineta ministra.

Dodaju i da je Matić kao hrvatski ratni vojni invalid u skladu sa svim zakonskim propisima s Ministarstvom obrane zaključio Ugovor o kupoprodaji stana u Zagrebu te da je kao invalid iz Domovinskog rata IV. skupine sa 80% oštećenja organizma stekao sve zakonom propisane uvjete za povrat sredstava od kupnje stana.

"Bitno je naglasiti da svaki ugovor o kupoprodaji mora dobiti suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, pa je tako i ugovor koji je zaključio ministar Matić s MORH-om dobio suglasnost nadležnog općinskog državnog odvjetništva, čime je potvrđeno da je postupak otkupa pravilno proveden te da je ugovor u skladu sa zakonom i pravno valjan", dodaje se u priopćenju.

>> Glogoški: U Sheratonu sam. Klemm: Zar stvarno mislite da je u hotelu?

Komentara 56

DU
Deleted user
16:58 10.04.2015.

Na logor/PTSP je nemoguće imati 80 % invalidnost, nek novinari slobodno provjere kod bilo kojeg vještaka med. struke. Nema ožiljka, nema rendgenski vidljive krhotine ili nešto u tom stilu, 80 % na "psih. bazi", da se šankerski izrazim je znanstvena fantastika. I još mu se dramatično poboljša čim ugleda fotelju u drž. uredu i službenog vozača kako ga čeka s limuzinom, kao da je bio u Fatimi ili Međugorju. A da se ne govori o tome da je radno nesposoban za nastavnika razredne nastave jer mu valjda djeca nižih razreda izazivaju traume iz rata, ali zato mu se vidno popravi psih. stanje kad su oko njega tipovi u poslovnim odijelima i kravatama. Osim toga, 100-ak m2 stančuge koju je ubrao je mimo pravilnika o dodjeli m2 invalidima Domovinskog rata odnosno tamo je prešišao i tih 80 % po stambenim pravima. O čemu mi ovdje govorimo, tko koga demantira i tko laže u brk...

ĆA
ćaćaća
17:26 10.04.2015.

ako su to procjene lapsus pulsa onda je taj podatak sigurno točan .)

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:54 10.04.2015.

Matiću upropastio te SDP, lažeš kao i oni s planom 21

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije