Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cirkus sa smještajem

Glogoški: U Sheratonu sam. Klemm: Zar stvarno mislite da je u hotelu?

Đuro Glogoški
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
10.04.2015.
u 08:00

Ministarstvo: Nismo ludi da plaćamo hotelski smještaj, poručila je Vesna Nađ

Kada se već činilo da će se izlaskom Đure Glogoškog iz kuće u Zaprešiću smiriti uzavrele strasti i da će razum pronaći put prema fokusu na stvarnu problematiku braniteljske populacije, vođa prosvjednika iz Savske 66 ponovno je uzburkao javnost izjavom da će ubuduće boraviti u luksuznom zagrebačkom hotelu Sheratonu.

“Predstave neće biti”

Razumijevanja radi, ovdje valja pribjeći kronologiji pa podsjetiti da je, nakon otkrića da Glogoški boravi u kući za smještaj najtežih ratnih invalida mimo pravilnika, njegovu prvu reakciju javnost doznala na konferenciji za novinare u šatoru. Tada je ponudio prilično neodređen odgovor o svom budućem boravištu riječima kako “očekuje da će ih saborski zastupnik Stazić pozvati na Brijune za sedam kuna”. Potom je, tri dana kasnije, Globusovu novinaru rekao da “možemo skinuti ulazna vrata, ali to nećemo učiniti jer smo kulturni”, iz čega se dalo zaključiti da slijedi miran rasplet. Koji dan kasnije, ipak obrat.

– Neće to ići samo tako. Čekat ćemo da nas deložiraju. Kuća je državna i pitanje je je li ministar taj koji može odlučivati. Dopis smo dali pravnicima na razmatranje – kazao je Glogoški za Večernji list. Potom je 7. travnja, na dan isteka “ultimatuma” za izlazak iz kuće, Ministarstvo objavilo da “predstave neće biti”, na što su prosvjednici objavili da je Glogoški napustio kuću još uoči Uskrsa te kako nikada ne bi dopustili deložaciju vojnog invalida. Tom prigodom Josip Klemm kazao je da im je ministar Matić zagorčao Uskrs i kako su “hrvatski branitelji opet izišli u susret braniteljima” te da je smještaj za Glogoškog naposljetku riješen.

Ubrzo se ispostavilo da baš i nije tako. Na tribini održanoj u srijedu u Glazbenoj školi u Požegi novinare je zanimalo gdje će Glogoški, nakon izlaska iz kuće u Zaprešiću, boraviti. “U hotelu Sheraton”, kazao je.

Vesna Nađ na početku prosvjeda ponudila je stopostotnim invalidima prve skupine da odu spavati u hotel i ja sam to sada prihvatio – odgovorio je.

Na reakciju Ministarstva nije trebalo dugo čekati. Već u jutarnjim satima četvrtka zamjenica ministra branitelja na svojem je Facebook-profilu napisala: “Toliko ludi nismo da plaćamo smještaj u Sheratonu ni u bilo kojem drugom hotelu”, a slučaj je komentirao i ministar Predrag Matić.

Stavka u proračunu

– Ta je ponuda vrijedila kada je preminula gospođa Topalušić, da invalidi ne budu na hladnoći, kao jedan od uvjeta u razgovoru vezanom za prekid prosvjeda. Hoće li netko spavati u Sheratonu ili nekim drugim zagrebačkim elitnim hotelima, mi ćemo to platiti, samo neka nam pokažu stavku u proračunu Ministarstva branitelja i nema nikakvih problema – poručio je, uz dozu cinizma, ministar branitelja Matić.

S obzirom na to da Đuro Glogoški nije uzvraćao na pozive, za komentar smo zamolili Josipa Klemma, koji je na naše pitanje tko će platiti smještaj u Sheratonu odgovorio protupitanjem: “Zar stvarno mislite da spava u hotelu?” Na naše inzistiranje gdje, uistinu, sada boravi Đuro Glogoški, Klemm je tek kratko rekao da leži u krevetu, bolestan, ne otkrivajući njegovu lokaciju.

>> Klemm: Glogoški se iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa

Komentara 83

RE
reborn
08:18 10.04.2015.

Fantastično! Dok "najsposobnija" vlada "tek samo što nije" našla rješenje za 300.000 građana pod blokadom koji bi već sutra mogli biti deložirani i spavati na ulici, dotle se novinarka VL-a bavi bitnim temama gdje spava Glogoški. Renata - ajde odi istraži gdje spava Severina pa nam pričaj o tome, to je vjerojatno u tvojoj razini kompetencija.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:15 10.04.2015.

A zašto niste spomenuli Matićevo priopćenje u kojem PRIZNAJE da je invalidima ponudio smještaj u hotelu? Da vam pomognem: "Povodom nedavne izjave gospodina Đure Glogoškoga u kojoj navodi da je zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ na samom početku prosvjeda HRVI 100% I. skupine ponudila hotelski smještaj, Ministarstvo branitelja dužno je hrvatskoj javnosti ponuditi objašnjenje. Nakon što je u listopadu 2014. godine, za vrijeme prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, umrla hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ je gospodinu Đuri Glogoškom predložila da Ministarstvo branitelja privremeno organizira hotelski smještaj za hrvatske ratne vojne invalide 100% I. skupine, kako bi se od hladnoće zaštitilo njihovo i tako narušeno zdravlje. Treba reći da je u fokusu prijedloga Ministarstva branitelja bila isključivo zaštita najtežih stradalnika Domovinskog rata i dijalog s prosvjednicima te da Ministarstvo branitelja nema osiguranu stavku za financiranje smještaja o kojem govori gospodin Glogoški."

TR
Trajkovski
08:40 10.04.2015.

Po meni je Đuro bio iznerviran s nasrtanjem novinara i na upit gdje spava, našalio se i odgovorio sarkastično - pa u Sheratonu. Naravno, novinari i vlast shvaćaju to ozbiljno jer se ionako u Hrvatskoj nitko osim novinara i kukurikavaca ne smije bez dopuštenja šaliti... Uostalom, novinari su mogli već u Sheratonu provjeriti što je istina - nije valjda da osim bankarske postoji i neka "hotelska tajna"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije