Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

'Predali smo listu iznenađenja koja može osvojiti jedan mandat'

Ambicija nam je Europa koja neće biti podijeljena na bogati i siromašni dio, Europa koja neće biti Europa iz koje se iseljava nego u koju se useljava i Europa u kojoj neće biti opasnog nacionalizma, poručio je Milorad Pupovac
09. travnja 2019. u 12:35 17 komentara 892 prikaza
SDSS predao liste DIP-u
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predali smo listu iznenađenja i listu koja ima ambiciju ući u Europski parlament i zastupati ono što smo zastupali kad smo podržavali ulazak Hrvatske u EU i proširenje EU, poručio je predsjednik SDSS-a i nositelj stranačke liste Milorad Pupovac nakon što ju je predao Državnom izbornom povjerenstvu.

Milorad Pupovac Sjednica Sabora Pupovac: Ovo vrijeđa dostojanstvo svih onih zbog kojih ćemo se u petak okupiti u Jasenovcu

Osim Pupovca, na listi su i Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković te Srđan Jeremić.
Ambicija im je, kaže, Europa bez opasnog nacionalizma.

- Usto, ambicija nam je i zastupati one vrijednosti kojih je danas u EU sve manje – Europu bez granica jer je u Europi sve više granica, čak onih najgrubljih, žičanih. Ambicija nam je Europa koja neće biti podijeljena na bogati i siromašni dio, Europa koja neće biti Europa iz koje se iseljava nego u koju se useljava i Europa u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama, bilo starim, bilo novim. Ulazimo u Europu kao oni koje žele da je sačuvaju i za to imamo sposobnosti, s ljudima koji s na listi, s iskustvom koje je iza nas i s vrijednostima koje su u našim glavama i našim srcima – rekao je Pupovac.

Njegova je obveza, pojašnjava, da zajedno s ostalim kandidatima SDSS-ovu listu pretvori u listu iznenađenja, listu koja suprotno očekivanjima, prognozama i istraživanjima javnog mnijenja treba osvojiti jedan mandat, kao što je u Ličko-senjskoj županiji osvojila dva.

HDZ predao DIP-u kandidacijske liste za EU parlament hdz predao listu Plenković: Ovo nije nikakva lista koja je izmišljena iz mog prsta

- Ako to postignemo, ja sam svoju zadaću u cijelosti ispunio. Što se tiče Europskog parlamenta, lista će odlučivati o tome tko je gdje najpotrebniji, tko je potreban u Hrvatskoj, a tko u Europi. Spreman sam na to da osvojimo mandat, a o tome kako ćemo raspolagati tim mandatom, odlučivat ćemo najtreznijom mogućom glavom. Ako stranka odluči da je najbolje da to budem ja, ići ću ja, a ako odluči da to treba biti netko drugi, ići će drugi – kazao je.

Upitan da komentira i konkurentsku listu Demokratskog saveza Srba, odgovorio je kako im oni „nisu ni do sada pomagali pa neće ni sada“.
- Učinit ćemo sve da njihova "bratska" pomoć bude minimalna – rekao je na pitanje da im DSS na izborima uzme dio glasova birača.

Poslije potresa bojali ste se oprati kosu ili otuširati? Psihologinja otkriva pozadinu takvog stanja
Vozi eko
VOZI EKO
Odgađa se edukativni projekt Vozi eko
 • Avatar Observer
  Observer:

  U Evropskom parlamentu nema garantiranih mjesta za razliku od hrvatskoga Sabora , to im omogucuje samo glupi izborni zakon u Hrvatskoj

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Osvojit će oni jedan preko dva.

 • Vlaskoulicanec:

  Jedini "opasni nacionalizam" je onaj srpski!!!