Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv na rušenje režima

Prebjezi iz Sj. Koreje preko granice bacili radio, CD-e i kovanice

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
16.01.2014.
u 21:27

U balonima s paketima su i tiskani promidžbeni materijali namijenjeni stanovnicima Sjeverne Koreje

Nakon posjeta američke bivše košarkaške zvijezde Dennisa Rodmana i njegove ekipe Sjevernoj Koreji i njezinu vođi Kim Jong-unu, svoju “akciju” organizirali su prebjezi koji su nekad živjeli pod diktaturom režima u Pyongyangu i bili dio sjevernokorejske vojske, a danas žive s južne strane granice.

Oni su za svoje sunarodnjake sa sjevera pripremili balone u kojima se nalazi velika količina kovanica američkog dolara, radioaparati s CD playerima te CD-i na kojima su snimljene poruke samih prebjega. U njima se poziva na suprotstavljanje režimu Kim Jong-una, a prebjezi opisuju i bolji život u Južnoj Koreji, slobodu kretanja, redovite obroke i sve ono što predstavlja život dostojan čovjeka.

U balonima s paketima su i tiskani promidžbeni materijali namijenjeni stanovnicima Sjeverne Koreje. Prebjezi su svoje pakete “bacili” preko granice u blizini demilitarizirane zone nadajući se da će dospjeti u prave ruke.

>> Bivši zaposlenik Googlea otišao u Sj. Koreju, ovo su njegovi dojmovi!

Komentara 4

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:26 17.01.2014.

Samo nek' provociraju. Poslat će Sjevernokorejci njima CD-e s kompilacijom remek-djela Josipovića pa da vidimo hoće li u Južnoj Koreji ostati tko sa zdravim razumom.

MA
Markoc
13:09 18.01.2014.

Glupe su osobe na Vlasti u S. Koreji jer misle da represijom mogu vladati vječno. Jednoga dana sve će im se to obit o glavu, a to je sve bliže jer je danas tehnologija toliko napredovala da je teško dugoo manipulirat narodom.

Avatar DonLon
DonLon
13:22 17.01.2014.

Ovo se radi vec dosta dugo, isto kao i svercanje ogromnog broja USB stapica sa raznim sapunicama i slicnim programima. "Potraznja" za takvim materijalima je ogromna, isto kao i za malim radio aparatima bez baterija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije