Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO OTKRIĆE

Praznili septičku jamu pa u njoj našli mrtvog muškarca

policija promet očevid
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
26.04.2020.
u 14:40

Odmah je pozvana policija, koja je obavila očevid, a tijekom tog očevida trebalo bi se ustanoviti tko je muškarac i kako je dospio u jamu. Odnosno je li u nju slučajno upao pa se ugušio ili je tamo ubačen, što bi značilo da je u tom slučaju riječ o vjerojatno kaznenom djelu

Da posao koji svakodnevno obavljate, ma kako neugodan bio, može biti i još stresniji, na svojoj su koži osjetili radnici koji su 25. travnja praznili jednu septičku jamu u Vinskom putu u Pologu. Radilo se o redovnom održavanju kojeg moraju provoditi svi vlasnici kuća koji imaju septičke jame. Uglavnom, radnici koji rade na održavanju i pražnjenju septičkih jama, došli su na parcelu na kojoj su i kuća i jama.

Počeli su sa svojim ne baš ugodnim poslom, a onda je za njih, a vjerojatno i za vlasnika kuće, u 10.35 uslijedio šok.  U septičkoj jami su pronašli tijelo mrtvog muškarca. O kome se radi, i kako je u jamu dospio, za sada nije poznato.

Odmah je pozvana policija, koja je obavila očevid, a tijekom tog očevida trebalo bi se ustanoviti tko je muškarac i kako je dospio u jamu. Odnosno je li u nju slučajno upao pa se ugušio ili je tamo ubačen, što bi značilo da je u tom slučaju riječ o vjerojatno kaznenom djelu. Da bi se sve to utvrdilo, potrebno je prije svega utvrditi identitet nepoznatog muškarca, pa je tijelo nakon očevida prevezeno na Zavod za sudsku medicinu  i kriminalistiku radi  obdukcije te utvrđivanja vremena i načina smrti.  

Inače ako se tijekom kriminalističkog istraživanja ispostavi da je riječ o kaznenom djelu, neće biti prvi put da je netko  ubijen pa bačen u septičku jamu, kako bi se prikrili tragovi zločina. Prije tri godine u septičkoj jami, blizu kuće Rudolfa Ožića Bašića u Makarskoj, nađeno je tijelo Ante Zovka.

Zovkov nestanak prijavljen je 40 dana prije pronalaska njegovog tijela,  a Ožić Bašić je bio posljednji koji ga je vidio živog, pa se policija zainteresirala za njega. Ispitan je na policiji i to više puta, a kako je stalno mijenjao iskaze policiji je postajao sve sumnjiviji. Policijski pritisak te te vjerojatno grizodušje bilo je nešto s čim Ožić Bašić nije mogao živjeti. On se ubio i to iz drugog pokušaja.

Prvo si je pokušao prerezati žile no život mu je spašen. Pušten je iz bolnice, no već sljedeći dan se objesio pred svojom kućom u Makarskoj. Istražujući to samoubojstvo, policija je tjedan dana kasnije u Ožićevoj septičkoj jami našla Zovkovo tijelo. Obdukcijom je ustanovljeno da je ubijen s dva hica iz pištolja prije no što je bačen u septičku jamu. Špekuliralo se da su motiv ubojstva dugovi, jer su se Zovko i Ožić Bašić bavili trgovinom rabljenih automobila, a Ožić Bašić je navodno Zovku dugovao tisuće eura.  

>>> Pogledajte što je Krunoslav Capak rekao o popuštanju mjera


 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:35 26.04.2020.

Stevo iz Kikinde?

IH
iron.hide.54966
16:54 26.04.2020.

Bljaak....

KA
kaptol
15:38 26.04.2020.

Nista uobicajeno ako nemos vratit dug onada se to radi po kratkom postupku dok se otkrije za par godina mozda i ubojica umre .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije