Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristijan Horvatiček iz Živog zida

'Mladi ne odlaze iz Hrvatske jer to žele, već zato što ne mogu pronaći posao'

02.11.2015.
u 13:55

Na pitanje kakva je uloga mladih u stranci, Horvatiček je kazao kako 'mladi imaju energiju i mogu nešto promijeniti'

U organizaciji udruge VANG i Grafičke škole pet glavnih političkih stranaka – Živog zida, HDZ-a, MOST-a, OraH-a i Stranke solidarnosti i rada Milana Bandića ovaj će tjedan gostovati u emisiji 'TV sučeljavanja' koja će se  uživo prenositi iz studija u Grafičkoj školi od 14 do 15 sati, a emisije će se u realnom vremenu moći pogledati na portalu Vecernji.hr.

Iz SDP-a su se ispričali i rekli kako nemaju koga poslati u emisiju udruge pa nažalost neće biti njihovog predstavnika u ovih pet emisija.

Predstavnicima stranaka postavljat će se pitanja kako misle poboljšati status te zanemarene društvene skupine, a tražit će se i odgovori kako riješiti probleme s kojima se svakodnevno susreću: od poskupljenja studentske menze, pravo na rad preko studentskog ugovora koji izvanredni studenti nemaju, besplatnog pokaza koji to najčešće nije, gubitak prava na poreznu olakšicu ako u godini dana zarade više od 11 tisuća kuna...

U nastavku pročitajte kako je protekla prva emisija u kojoj je gostovao Kristijan Horvatiček iz Živog zida:

 Na pitanje kakva je uloga mladih u stranci, Horvatiček je kazao kako 'mladi imaju energiju i mogu nešto promijeniti'

 - Računamo na veliku potporu mladih. Možemo im ponuditi veće zapošljavanje. Prvo moramo napraviti temelj što je monetarna reforma, a nakon toga će uslijediti i sve ostalo, kazao je Horvatiček.

Na kritike kako program Živog zida nije ostvariv istaknuo je kako je Hrvatska puna resursa te da se uz radišne ljude može puno toga ostvariti.

 - Glavne točke programa su monetarna reforma i rješavanja situacije u sudstvu nakon kojeg možemo ići i na druge stvari, rekao je Horvatiček koji je mladima poručio da se pokrenu i ne trpe nepravdu.

Kazao je kako mladi odlaze ih Hrvatske zbog velike nezaposlenosti, a ne zato što ne žele živjeti u Hrvatskoj.

 - Kad ostvarimo da država ima više kontrole nad novcem, omogućit ćemo da mladi mogu ostvariti svoje potencijale u Hrvatskoj, istaknuo je Horvatiček.

Na pitanje koliko bi država trebala omogućiti besplatnih godina studiranja, odgovorio je 'četiri do pet'.

 - U proračunu postoje sredstva. Ima se, može se, samo se neće. Kad bi se napravila monetarna reforma, ostalo bi novaca za brojna područja, naglasio je predstavnik Živog zida. 

Na pitanje gdje bi točno rezali da bi uložili više u obrazovanje kazao je kako bi prenamijenili dio novca koji se daje crkvi.

U sutrašnjoj emisiji gostovat će Margareta Mađerić iz HDZ-a. Potom će do kraja tjedna uslijediti gostovanja Drage Prgometa (MOST), Anite Zelić (Milan Bandić 365) i Mirele Holy (ORaH) 

>> Oko 77 posto anketiranih smatra da im nakon izbora neće biti bolje

Komentara 57

Avatar Cinco
Cinco
11:38 02.11.2015.

Kao ono: Dragi Lastane, imam jedan problem...

DI
dino85
11:41 02.11.2015.

Kad bi moglo nekako da dodju na vlast, ali samo 3 mjeseca, pa da nasi naivcine tresnu glavom u "PRAVU ZIDINU", da su ovi procitali sve knjige o Robin Hudu.

KI
killthesnake
14:29 02.11.2015.

Očito nisi upoznat sa programom i vizijom , u interesu ti je samo provocirati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije