Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Terorizam je velika prijetnja. MUP i policija podignuli su mjere opreza i osiguranje javnih okupljanja

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
22.12.2016.
u 10:16

Hrvatska je članica i NATO-a i EU i o tome moramo voditi posebno računa, rekao je Plenković

– Terorizam je ozbiljna i velika prijetnja suvremenog svijeta. Hrvatska je članica i NATO-a i EU i o tome moramo voditi posebno računa – rekao je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade komentirajući nedavne terorističke napade.

Osudio je teroristički napad u Berlinu i ubojstvo ruskog veleposlanstva u Ankari te izrazio sućut žrtvama.

– Naš MUP i policija podignuli su mjere opreza kako se to obično radi na kraju godine, kada se povećavaju javna okupljanja – rekao je Plenković. Dodao je da će intenzivirati rad na Strategiji nacionalne sigurnosti i pojačati kvalitetnu suradnju s državama saveznicama i partnerima.

Plenković se osvrnuo i na jučerašnje dovršenje pregovora Vlade i sindikata državnih službi.

– Smatram da je dogovor koji je postignut vrlo dobar, vrlo kvalitetan, pokazuje duh partnerstva i poštovanja prema sindikatima od strane Vlade. Mislim da su izmjene i dopune Sporazuma vrlo kvalitetne i da će biti vrlo korisne u dizanju stupnja povjerenja, a i poticaj za daljnje razgovore sa sindikatima javnih službi – rekao je Plenković.

 

Plenković je komentirao i pozitivne pomake na polju kreditnog rejtinga Hrvatske kod agencije Standard & Poor's. Rekao je da je poruka te agencije da je Hrvatska u proteklim mjesecima, unatoč prijevremenim izborima, osigurala političku stabilnost te kvalitetnu ekonomsku i fiskalnu politiku koja ulijeva povjerenje.

Osvrnuo se i na sastanak s HZŽ-om u ponedjeljak te poručio da će pravovremeno prepoznavati ključne projekte za sve dijelove Hrvatske i tako realizirati jedan od ciljeva – ravnomjerni regionalni razvoj zemlje.

– S aspekta županija proces decentralizacije iznimno je važan – rekao je Plenković.

Plenković je rekao da je s ministrom Goranom Marićem u utorak u Sisku razgovarao sa županom i gradonačelnikom te je istaknuo da je Sisačko-moslavačka jedna od ključnih županija kojom će se Vlada baviti.

– Dogovorili smo da tijekom veljače održimo sjednicu Vlade upravo u Sisku, što su župan i gradonačelnica sa zadovoljstvom prihvatili – rekao je Plenković.

Vlada je na 13. sjednici, između ostalog, usvojila nacrte prijedloga zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te zakona o izmjenama i dopuni Zakona o ravnopravnosti spolova. Usvojen je i prijedlog odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu kojim se definiraju linije od općeg gospodarskog interesa. Također je odobrena dodjela sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine.

– 20 milijuna kuna, 13 županija i Grad Zagreb, mislim da je to u ovim okolnostima vrlo kvalitetna i nužna pomoć – komentirao je Plenković.

Vlada je na sjednici također dala suglasnost za zaduženje Zagrebu, Đurđevcu, Svetoj Nedelji i Svetom Jurju na Bregu. Općini Škabrnja odobrena su 2 milijuna kuna na teret Proračunske zalihe za sufinanciranje izgradnje općinske zgrade s Memorijalnim centrom, a ministar financija Zdravko Marić istaknuo je da Škabrnja zaslužuje posebno poštovanje i pijetet.

>> Plenković: Terorizam je kontinuirana prijetnja, RH jača sigurnost

>> Vlada i sindikati postigli dogovor nakon 3,5 sati pregovora – božićnice do 31. prosinca

Komentara 44

EN
enigma898
10:57 22.12.2016.

Ništa nije 100% sigurno, ali postoje stvari koje sve EU zemlje mogu napraviti... ugledati se na Orbana i njegovu politiku, drugo- ne prodavati oružje "pobunjenicima", promijeniti politiku prema financijerima terorizma-S.Arabiji, Kataru, Turskoj, itd.

CR
CROLINDA
10:42 22.12.2016.

komunizam je naš terorizam svagdašnji o drugovi nelustriranih srdaca i u mova - Tito nije ubijao ( iliti “oslobađao” kako bi rekli njegovi simpatizeri ) samo Zagrepčane i još k tome Zagreb je glavni grad d r ž a v v e Hrvatske koja je nastala upravo nasuprot Titi i komunistima pa zato nemaju pravo Zagrepčani vrijeđati sve Hrvate morbidnim trgom masmonstruma maršala iz pakla – to nije čak ni referendumsko pitanje nego civilizacijsko pitanje i pitanje s v i h Hrvata –i živih i mrtvih i onih koji će se tek roditi- odnosno jedna vlada u jednoj državi Hrvatskoj koja je samostalna to jest nije više u prisilnom sastavu antidemokratske antihrvatske crvene Šugoslavije i koja je članica EU – ta vlada je dužna 2017. godine napokon uvesti Hrvatsku u civilizaciju izglasavanjem zakona u skladu s EU-rezolucijom o zabrani veličanja totalitarizama pa tako i komunizma i njegovih simbola i vođa i to u cijeloj Državi – to su uveć učinile druge zemlje koje su napustile komunizam ali i naša vlada je također u srcu nelustrirana nedekomunizirana i nedetitoizirana pa možemo očekivati daljnje morbidno vrijeđanje žrtava Križnog puta i Domovinskog rata trgovima masmonstruma iz pakla koji je nad Hrvatima izvršio mirnodopski genocid

CR
CROLINDA
10:13 22.12.2016.

evo vam jedna tema za sjednicu - država Hrvatska je stvorena krvlju hrvatskih branitelja u obrambenom Domovinskom ratu a sasvim logično izgubljena u miru izostankom lustracije dekomunizacije i detitoizacije – antihrvati i apatridi i antkatolici koji mrze domoljublje i bogoljublje su je potpuno okupirali iznutra - otkud inače da i ova vlada ako nije jugokomunosentimentalna otkud to da iz džepova Hrvata nastavlja sustavno financiranje antihrvatskih i antikršćanskih udruga i projekata – Plenković će podvaliti u povjerenstvo “antifašiste” koji će umjesto hrvatskog naroda zaključiti da Tito nije masmonstrum iz pakla - da nije izvršio mirnodopski genocid nad Hrvatima i da u Domovinskom ratu nismo satirani pod znakom petokrake – crvenog pentagrama a i već je postavio suprotno volji hrvatskog naroda Hasanbegovićevu suprotnost onu Obuljenovu da iz naših džepova iz džepova hrvatskih domoljuba i vjernika katolika financira kulturne projekte kao što je npr roman večernjakovog novinara Gorana Gerovca koji započinje pričanje naglašenom rečenicom : ”Križ mi je oduvijek bio odvratan.”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije