Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizište

Prašnički: Bojimo se najgoreg, da će nam se kuća srušiti na glavu

'Varazdin \\u0096 19. 03. 2010., Budinscak \\u0096 Golemo kliziste tsko je ugrozilo kucu deveteroclane obitelji Prasnicki u Gornjoj Voci. PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Tezak *10'
19.03.2010.
u 17:20

Zbog klizanja tla potkopana je terasa i ugrožen dom deveteročlane obitelji – prijeti opasnost da cijela kuća "krene" nizbrdo

- Živimo u strahu, noću osluškujemo neobične zvukove i molimo Boga da se ništa ne dogodi! Nemamo kamo, ne znamo što bismo poduzeli i kome bismo se obratili za pomoć!

Sada kad se otopilo puno snijega, teren je razmočen i bojimo se da bi se moglo dogoditi ono najgore, a to je da nam se kuća sruši na glavu! – govorile su članice obitelji Prašnički, Marta, njezina kći Milena i snaha Ana dok su u strahu promatrale kuću, koju je klizište potkopalo više od metra.

Deveteročlana obitelji Prašnički živi u dalekom zaselku Budinščaku u Gornjoj Voći. I doista: zloćudno klizište, široko više od dvadeset metara, što je prošle godine "proradilo" baš ispod njihove kuće, dosad je pedesetak metara nizbrdo odnijelo stotine prostornih metara zemlje, a sa zemljom i dio dvorišta i voćke. I stabla oraha, koja su prije rasla oko kuće, u međuvremenu su "preseljena" pedesetak metara niže.

Najgore je što je klizanje terena zahvatilo i kuću, pri čemu je potkopalo više od metar zemlje ispod terase te tako izravno ugrozilo kuću i ukućane. Velika je vjerojatnost da bi, bude li jačih kiša i bude li vlažno, nizbrdo mogla krenuti i cijela kuća Prašničkih, što bi bila tragedija, jer ta obitelj doista nema kamo, a nema ni novca da sama sanira tlo na kojem je klizište.

- U našoj obitelji privređuje samo moj suprug Dragutin. Građevinac je, a zbog duge zime i mrtve sezone počeo je raditi tek sada.

Mi žene nismo zaposlene, u cijeloj Voći posla za nas nema. Do prve autobusne stanice moramo pješačiti tri kilometra. Bivši načelnik Ivica Lukaček često nas je obilazio i slao molbe za pomoć državi i županiji, ali nitko nikada nije reagirao - kaže Ana Prašnički, koja ima četiri kćeri.

Tako govori i njezina šogorica Antonija, koja živi s njima u kući, sa sinom, prvašićem Antonijem.

"Nemamo kamo, ne znamo što možemo poduzeti i od koga tražiti pomoć  - pita se Ana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije