Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Prali novac i kupovali nekretnine po Istri i Kvarneru, pa ih prodavali

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
04.04.2023.
u 22:09

Županijski sud u Puli je na prijedlog Državnog odvjetništva donio rješenje kojim je određena privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice slovenskih državljana zbog pranja novca. Okrivljenici su od 2002. do veljače 2022. godine, kako bi prikrili nezakonito porijeklo imovinske koristi velike vrijednosti koju su 49-godišnjak i 48-godišnjak ostvarili počinjenjem kaznenih djela na području SAD-a, prvo novac uplaćivali na bankovne račune 49-godišnjaka i 48-godišnjaka ili bankovne račune trgovačkih društava koje su prethodno osnovali, a 48-godišnjak je veće novčane iznose uplaćivao i na bankovni račun 47-godišnjaka.

- Potom su trojica okrivljenika od 2002. do 2010. godine na području Istre i Kvarnera s tako uplaćenim novcem na bankovnim računima kupili veći broj nekretnina u svoje ime ili u ime trgovačkih društava koje su osnovali, ukupne vrijednosti od najmanje 1.500.000 eura. Osnovano se sumnja i da su tako stečene nekretnine na području Istre i Kvarnera od 2010. do 2022. godine prodavali i novac stečen prodajom zadržali za sebe, čime su prikrili pravu prirodu, podrijetlo i postojanje vlasništva na imovinskoj koristi koju su ostvarili kaznenim djelom - kažu u DORH-u. Županijski sud u Puli je na prijedlog Državnog odvjetništva donio rješenje kojim je određena privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi.

Video: Tko je Đuro Horvat? Europski tužitelji ga sumnjiče zbog malverzacija

Komentara 1

DU
Deleted user
22:17 04.04.2023.

slovenci haha.moš mislit mujo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije