Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RADI ŠTO ŽELI'

Poznati Hrvat u zgradu Maje Sever uselio strane radnike? Javili se iz Državnih nekretnina: 'ne možemo ući u stan'

Zagreb: Građani na razne načine traže spas od visokih temperatura
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
21.02.2024.
u 16:04

Pravi problem je, piše novinarka na Facebooku, nastao kada je novi susjed odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu koja nije pripadala stanu koji je kupio, niti je bila korištena deset godina.

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever u srijedu je na društvenim mrežama podijelila svoje nezadovoljstvo zbog situacije koja se, kako Sever tvrdi na Facebooku, odvija u njenoj zgradi.

Njen novi susjed, navodno nekadašnji trener hrvatske reprezentacije, nedavno je kupio stan u zgradi u kojoj ona živi. Sever je istaknula da su stanari željeli poželjeti dobrodošlicu novom susjedu i njegovoj obitelji, no umjesto toga susreli su se s velikim brojem stranih radnika koji su useljeni u stan.

"O pravnoj državi i nekima koji misle da mogu raditi što žele! U našoj zgradi stan je kupio ugledni hrvatski sportaš (ispravak, kažu mi da je bio trener repke). Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo", piše Sever.

Međutim, pravi problem je, piše dalje novinarka, nastao kada je novi susjed odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu koja nije pripadala stanu koji je kupio, niti je bila korištena deset godina. "On je priznao da zna da prostorije ne pripadaju stanu i nastavio radove. Prema jednoj verziji, za kuhinju i sanitarni čvor za radnike, a, prema njegovoj verziji, za njegove potrebe i da prespava kada je u Zagrebu", navodi dalje.

VEZANI ČLANCI:

Prostorije su navodno u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Državne nekretnine. Njih su o događanjima u zgradi obavijestili sami stanari, koji su zatražili zaštitu prostorija. "Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio. Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe. Postoji službeni zapisnik i zapravo nemoć da se postupi po zakonu i da se nasilnika spriječi da zauzme državne nekretnine i koristi ih za svoje potrebe", zaključuje Sever u objavi na Facebooku.

Nekoliko pratitelja zanimalo je o kojem je poznatom Hrvatu riječ, ali novinarka nije otkrila njegovo ime.

Na komentar novinarke Maje Sever reagirali su zaposlenici Državne nekretnine d.o.o. i izjavili kako su napravili nekolicinu očevida spomenutog prostora te da nikoga nisu zatekli. No prilikom jučerašnjeg izvida fizička osoba N.S. nije predala svoj ključ od stana predstavniku ove tvrtke i zbog toga nisu mogli ući u stan. 

VEZANI ČLANCI: 

"Tvrtka Državne nekretnine d.o.o. je početkom siječnja 2024. izvršila očevid predmetnog stana s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja te je prema posrednim saznanjima konstatirano da ga možebitno koristi fizička osoba N.S.. Zatražena je relevantna dokumentacija od općinskog državnog odvjetništva radi utvrđivanja pravnog stanja predmetnog stana kao i dokumentacija od navedene fizičke osobe kojom može dokazati pravo korištenja stana.  

S ciljem dobivanja neposrednih informacija i provjere činjeničnog stanja, u međuvremenu je obavljen još jedan očevid, pri kojem nitko nije zatečen u stanu, a jučerašnjim očevidom, 21. veljače 2024. fizička osoba N.S. nije predala svoj ključ od stana predstavniku ove tvrtke, niti je bio moguć ulazak u stan. Fizička osoba do sada nije tvrtki dostavila zatraženu dokumentaciju, a o kojoj će između ostaloga ovisiti daljnje postupanje u odnosu na navedeni stan kojim tvrtka upravlja od siječnja ove godine.

S obzirom na gore izloženo, nužno je utvrditi cjelovito pravno i činjenično stanje predmetnog stana, a koje radnje su u tijeku, kako bi okončanjem istih adekvatno zaštitili interese RH. Bitno je istaknuti kako nećemo dopustiti neovlašteno korištenje predmetnog stana ni da se izvode preinake ili radovi bez znanja i odobrenja, rekli su iz Državne nekretnine d.o.o.

VIDEO Strani radnici iz Nepala opisuju život u Hrvatskoj

Komentara 49

BE
bezvrijedanyugodinar
17:17 21.02.2024.

Maja sad ćeš imati pravu sliku o doseljenicima i moga buš raditi emisije o njima

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
19:08 21.02.2024.

Drugar'ca Sever jako vodi računa o "nepovredivosti" svoga dvorišta. No koliko nedavno branila je Danku Derifaj koja je bespravno upala na Thompsonovu terasu i prepala malodobnu djecu . To su ti levičari. L kao Licemjeri.

HA
Haha
17:53 21.02.2024.

Ja ne smijem nista napisati, odmah mi sibnu zuti karton? Sta je ovo,? Ne smiju se spomenuti ni migranti, ni Mozemo, ni slicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije