Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parlamentarni izbori

Pozivaju homoseksualce: Izađite na izbore, ali poništite listiće

Sanja Juras Kontra, Edo Bulić iskorak i Mirjana Kučer
Ivana Ivanović/PIXSELL
26.09.2011.
u 15:38

U posljednjih nekoliko tjedana političke stranke kao da se natječu koja će više zgaziti ljudska prava LGBT osoba – ogorčeni su u Kontri i Iskoraku

Lezbijska grupa Kontra i Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak pozvali su sve LGBT osobe da izađu na izbore i ponište izborne listiće jer, kako piše u njihovu priopćenju, ni jedna politička stranka nema namjeru podržati njihova ljudska prava.

– U posljednjih nekoliko tjedana političke stranke kao da se natječu koja će više zgaziti ljudska prava LGBT osoba kako bi se dodvorile biračima za koje pretpostavljaju da su homofobni. To natjecanje, naravno, uključuje i predstavnike Vlade koji u predizborno vrijeme redovito zaboravljaju da trebaju štititi prava svih građana i građanki bez obzira na spolnu orijentaciju – ističu u Kontri i Iskoraku.

U svom priopćenju spominju ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića koji je nedavno "optužio" SDP da "zagovara homoseksualne brakove i eutanaziju", ali i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića  koji je rekao da njihov Plan 21 ne znači da će podržati i legalizaciju istospolnih brakova.

– Smatramo licemjernom i izjavu predstavnice HNS-a Vesne Pusić da će se zalagati za gej brakove, s obzirom na to da HNS nije najavio nikakve konkretne korake u tom smjeru u posljednjih 10 godina, kao ni logičan izlazak iz koalicije s kojom ne dijeli stav oko toliko bitnog pitanja kao što je zaštita temeljnih ljudskih prava i sloboda – smatraju koordinatorica Kontre Sanja Juras i koordinator Iskoraka Edo Bulić te ističu da "ovakav pristup smatraju podcjenjivačkim prema građanima i građankama RH".

Ključne riječi

Komentara 71

PO
power123
18:08 26.09.2011.

stop legalizaciji istospolnih brakova

Avatar delminium
delminium
08:11 27.09.2011.

Sodoma i gomora pederi i lezbe u akciji.

IV
ivanhorvat2001
16:55 26.09.2011.

dovoljno je pogledati ovaj freak show na slici :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije