Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požežani u deset minuta pojeli 100 kg kulena

13.06.2009.
u 13:55

POŽEGA - Sto kilograma kulena pojeli su Požežani u samo deset minuta na tradicionalnoj Kulenijadi koja je danas održana u Pješačkoj zoni. Više od 1500 Požežana i gostiju moglo je uživati u okusu osamdeset različitih kulena pedesetak kulenara koji su svoje uzorke poslali iz Sisačko-moslavačke i pet slavonskih županija.

Osim kulena, kušali su se i sirevi Mljekare BiZ i uživalo u najboljim vinima požeškog i kutjevačkog kraja. Za dobar "štimung" pobrinuli su se tamburaši iz Orljava banda te članovi gradskog KUD-a koji su izveli splet slavonskih kola i pjesama.

- Dokaz je to da je požeška Kulenijada koja se ove godine održava 29. put, bila i ostala najveća gastronomska manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj, a najbolji će kulen-majstor biti poznat 16. lipnja 2009. kojemu je namijenjena nagrada od 3.000 kuna - istaknuo je Bruno Horvat, predsjednik Turističke zajednice grada.

Prema riječima dr. Marka Krznarića, člana stručne ocjenjivačke komisije, svake je godine kvaliteta kulena sve bolja, ali pristiže i sve više uzoraka. Najboljeg će kulen-majstora osim dr. Krznarića izabrati i prof. dr. Krsto Benčević te mr.sci. Đuro Majurdžić.

Završna je večer Kulenijade najavljena za 26. lipnja 2009, u dvorani starog Vatrogasnog doma u Požegi kada će biti dodijeljena glavna nagrada, ali i zlatne, srebrne i brončane plakete za kvalitetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije