Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Vlasnik objasnio kako je požar zaobišao samo njegovu kamp kućicu!

žrnovnica
20.07.2017.
u 14:37

Vlasnik kućice Nikša Barbarić kazao je da je ekipa DVD-a Žrnovnica odmah napravila čvrstu liniju za čuvanje od požara

Na zgarištu u Žrnovnici izgorjelo je gotovo sve i nakon požara ostala je samo pustoš i apokaliptični prizori...

No gotovo potpuno nevjerojatno, požar je zaobišao samo jednu kamp kućicu i pčelinjak na obronku... 

Vlasnik kućice Nikša Barbarić kazao je da je ekipa DVD-a Žrnovnica odmah napravila čvrstu liniju za čuvanje od požara preko koje, zahvaljujući njihovoj požrtvovnosti, vatra nije prešla ni milimetra.

– Kad smo vidjeli da se približava buktinja, poslužili smo se starim trikom; preventivno smo zapalili jedno tri metra trave prema vatrenoj fronti i odmah ugasili, tako je požar preskočio ovu ogradu. Ali spaljeno mi je oko dvije tisuće kvadrata, to se nije dalo braniti, nakon požara 2011. izraslo je more mladih borića koji gore kao benzin – opisao je Barbarić.

žrnovnica
1/14

Cijeli obronak, kao i dio maslinika su izgorjeli, no kućica i pčele koje je Barbarić odveo u Liku su spašene, piše Slobodna Dalmacija.

žrnovnica
1/14

A sve to i još nešto kuća sa strane obranilo je 12 vatrogasaca iz Žrnovnice s vozilom od 1500 l vode.

Komentara 21

PR
prohujalo
15:13 20.07.2017.

Štos koji mi iz grada tj civilizacije neznamo. To smo vidjeli u filmu -Bogovi su pali na tjeme II ,kada mali Bušman pali travu ispred požara i vrlo brzo se nađe na popaljenom pojasu u koji vatra više ne može prodrijeti.

DE
derin
15:42 20.07.2017.

Poziv svim ljudima koji su svako malo ugroženi s požarom iz rubnih dijelova grada(zrnovnica, srinjine, strozanac, sitno gornje i donje, Podstrana, kamen) otpilajte vise te borove oko kuća, očiste vaše okućnice i parcele, nabavite i odrzajite ispravne hidrante(mjesni odbor, proračun 120 tisuća kuna), bar napravite prored kroz brdo ili cemo opet za pet, šest godina gledati drame i biti ce vam svi krivi osim vas.

KA
kajbum
15:18 20.07.2017.

Stari trik koji australci koriste vec godinama kako se kod nas kaze klin se klinom izbija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije