Naslovnica Vijesti Svijet

Požari gutaju sve pred sobom, poginula 31 osoba

Najgore je u poznatim vinskim područjima Napi i Sonomi gdje je evakuirano više od 20,000 ljudi.
13. listopada 2017. u 10:53 3 komentara 354 prikaza
Požar u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje u tri okruga nedaleko San Francisca zbog 14 velikih požara koji gutaju sve pred sobom. 

Apokalipsa u Kaliforniji: Zastrašujući prizori nakon vatrene stihije SANTA ROSA Apokalipsa u Kaliforniji: Zastrašujući prizori nakon vatrene stihije

Najgore je u poznatim vinskim područjima Napi i Sonomi gdje je evakuirano više od 20,000 ljudi.

Lokalni vatrogasni zapovjednik je rekao da su golemi požari progutali čak 1,500 objekata. Deseci ljudi završili su u bolnici, najmanje jedna osoba je poginula, a ima i nestalih.

Požar u Kaliforniji
1 / 19
Požar u Kaliforniji

"Nažalost, to su konzervativne procjene. Požari potpuno razaraju čak osam okruga u sjevernoj Kaliforniji," rekao je Ken Pimlott.

Barry Biermann, šef vatrogasaca u Napi, kazao je da je na njegovom području izgorjelo više od 50 građevina. Dramatično je i u okrugu Calistoga gdje je vatra progutala nekoliko građevina, nekoliko osoba je završilo u bolnici zbog teških opeklina.

Vatra će ostaviti i teške posljedice po gospodarstvo te regije budući da je to područje diljem svijeta poznato po vinogradima.

Američki meteorološki zavod izdao je uzbunu i za cijeli zaljev San Francisca budući da jaki vjetrovi nose crni dim na to područje.

CBS navodi da je ovaj požar na području Nape možda najveći od onog iz 1981. godine kada je uništeno 65 građevina, a ukupna šteta procijenila se na 36 milijuna dolara.

U požarima je poginula 31 osoba, javlja Reuters.

[video: 22210 / ] Požar u Kaliforniji Nova katastrofa Kalifornija u plamenu: 23 mrtvih, uništeno 3500 kuća, stotine nestalih! Požar u Kaliforniji IZVANREDNO STANJE Veliki požari u Kaliforniji: Poginulo najmanje 10 osoba, vatra progutala stotine kuća Policija kod Kutine STRAVA KOD KUTINE U automobilu pronašli zapaljena tijela majke i dvoje djece

VIP izdvaja za Vas

  • deda1234:

    Katastrofa!

  • sdpesticid:

    na žalost, tako je i nama bilo ovo ljeto. čudno da nemaju više kanadera jer su tamo požari ogromni gledajući površinu i učestalost. za poželjeti im je kišu i što manje žrtava i štete, što drugo.