Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKAO U KALIFORNIJI

Požari gutaju sve pred sobom, poginula 31 osoba

Požar u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.10.2017.
u 10:53

Najgore je u poznatim vinskim područjima Napi i Sonomi gdje je evakuirano više od 20,000 ljudi.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje u tri okruga nedaleko San Francisca zbog 14 velikih požara koji gutaju sve pred sobom. 

Najgore je u poznatim vinskim područjima Napi i Sonomi gdje je evakuirano više od 20,000 ljudi.

Lokalni vatrogasni zapovjednik je rekao da su golemi požari progutali čak 1,500 objekata. Deseci ljudi završili su u bolnici, najmanje jedna osoba je poginula, a ima i nestalih.

Požar u Kaliforniji
1/19

"Nažalost, to su konzervativne procjene. Požari potpuno razaraju čak osam okruga u sjevernoj Kaliforniji," rekao je Ken Pimlott.

Barry Biermann, šef vatrogasaca u Napi, kazao je da je na njegovom području izgorjelo više od 50 građevina. Dramatično je i u okrugu Calistoga gdje je vatra progutala nekoliko građevina, nekoliko osoba je završilo u bolnici zbog teških opeklina.

Vatra će ostaviti i teške posljedice po gospodarstvo te regije budući da je to područje diljem svijeta poznato po vinogradima.

Američki meteorološki zavod izdao je uzbunu i za cijeli zaljev San Francisca budući da jaki vjetrovi nose crni dim na to područje.

CBS navodi da je ovaj požar na području Nape možda najveći od onog iz 1981. godine kada je uništeno 65 građevina, a ukupna šteta procijenila se na 36 milijuna dolara.

U požarima je poginula 31 osoba, javlja Reuters.

Komentara 3

DE
deda1234
11:26 13.10.2017.

Katastrofa!

SD
sdpesticid
08:48 14.10.2017.

na žalost, tako je i nama bilo ovo ljeto. čudno da nemaju više kanadera jer su tamo požari ogromni gledajući površinu i učestalost. za poželjeti im je kišu i što manje žrtava i štete, što drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije