Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalio požar u Radučiću

'Što misliš kako bi bilo uživo gledati požar? Zapali taj grm!'

požar
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
24.08.2017.
u 14:16

Dvojica maloljetnika dovedena su pred sutkinju za mladež u Šibeniku, a ona im  je  nakon  ispitivanja  odredila  jednomjesečni  istražni  zatvor

Mladići  u  dobi od 17 i 18 godina, pritvoreni su zbog izazivanja požara na šibenskom  području. Mlađeg se sumnjiči za općeopasnu radnju, a starijeg za poticanje na opće opasnu radnju.

Kako  je  priopćilo  tužiteljstvo u Šibeniku sumnja se da su mladići požare podmetnuli  21.  kolovoza  u 14.15 u Radučiću u Erveniku. Njih su dvojica s još petoricom prijatelja promatrali kako vatrogasci gase požar u Kistanjama.

požar
1/15

Mladići pobjegli biciklima 

U  jednom  trenutku  17-godišnjak se približio obližnjem većem grmu suhe trave i kupine, a njegov mu je prijatelj ga je pitao: - Što misliš kako bi bilo uživo gledati požar? Zapali taj grm!

Nakon  toga  je  17-godišnjak upaljačem zapalio grm, a kada se plamen počeo širiti  velikom  brzinom,  mladići su biciklima pobjegli s mjesta događaja. Plamen  se  proširio  na  veću  površinu  niskog raslinja i suhe trave te u smjeru  Nacionalnog  parka  Krka,  arheološkog nalazišta amfiteatra Burnum, željezničke    pruge   Knin-Kistanje   i   ceste   Knin-Kistanje.   Daljnje
razbuktavanje  požara uspjeli su spriječiti vatrogasci uz pomoć kanadera, a opožareno  je 150 hektara.

Određen im jednomjesečni pritvor

Šteta je još neutvrđena, no sumnja se da će biti veća od 200.000 kuna. Dvojica  maloljetnika dovedena su pred sutkinju za mladež u Šibeniku, a ona im  je  nakon  ispitivanja  odredila  jednomjesečni  istražni  zatvor  zbog opasnosti  od  ponavljanja djela. Mlađi mladić je hrvatski državljanin, dok stariji  uz  hrvatsko  državljanstvo ima i državljanstvo Srbije. Odbijen je prijedlog  tužiteljstva da se njemu istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od bijega.

Komentara 20

WW
wwwcro
14:22 24.08.2017.

Danas požari, a sutra balvani i ubijanje civila...

SF
Sv Franjo
14:32 24.08.2017.

Ne palite mi Hrvatsku,moj jedini Dom.

EL
EldersRealm
14:37 24.08.2017.

Ako sutkinja vjeruje u ovu verziju, najbolje da odmah da otkaz... ovo je cisti zlocin iz mrznje i tako ga treba tretirati. Ona djevojka kojoj su ovakvi zapalili kucu zbog osvete podmetne pozar i to je zlocin iz mrznje, a ovi ciji su roditelji zbog mrznje vec palili 91e i prenijeli tu mrznju djeci, proci ce liso??? Nemojte se cuditi da svake godine pale sve vise kad ih pustate da se izvuku s malim kaznama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije