Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Povratak bivše potpredsjednice vlade u politiku nakon 15 godina

09.07.2017.
u 00:10

Nakon 15-godišnje apstinencije od politike, njezin nedavni ulazak u Skupštinu grada Zagreba na poziciju neovisne vijećnice s liste Milana Bandića naposljetku je smatrala dovoljno dobrim razlogom jer je prethodno o sebi mislila kao o običnoj, anonimnoj građanki.

Ljerka Mintas Hodak rijetko daje intervjue. “Pregovori” za ovaj koji upravo čitate otpočeli su još u prosincu prošle godine, otkada naša sugovornica traži, i ne nalazi, dobar povod za medijski istup. Nakon 15-godišnje apstinencije od politike, njezin nedavni ulazak u Skupštinu grada Zagreba na poziciju neovisne vijećnice s liste Milana Bandića naposljetku je smatrala dovoljno dobrim razlogom jer je prethodno o sebi mislila kao o običnoj, anonimnoj građanki.

No nekoć zatvarana hrvatska proljećarka, bivša potpredsjednica u Vladi Zlatka Mateše i prva hrvatska ministrica europskih integracija koja je još 2002. godine izišla iz HDZ-a zbog neslaganja s politikom Ive Sanadera te majka tragično preminule mlade pravnice Ivane Hodak daleko je od obične građanke, što je pokazala i tijekom intervjua koji smo vodili u njezinu domu u središtu Zagreba, odgovarajući iskreno i otvoreno na sva, pa i najbolnija pitanja.

Zašto ste se nakon 15 godina vratili u politiku, je li vam nedostajao sav taj šušur koji je prati?

Znam da mi mnogi neće vjerovati kada to kažem, ali politika mi nije nedostajala ni najmanje. Morate prvo biti rođeni tako da volite vlast, a ja vlast uopće ne volim, eventualno u mjeri u kojoj možeš nešto dobrog učiniti za druge što će opet djelovati kao otrcana fraza, ali ja tako doživljavam vlast.      

>>Cijeli tekst čitajte u nedjeljnom Večernjem ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>A. Vrdoljak Nemam ugovor s HRT-om na 130 tisuća kuna. Netko je pijan ili zločest     

>>Humano preseljenje? Slovenci: Ne dolazi u obzir, 
tko bi normalan ostavio kuću     

>>Kako je fra Jozo Zovko pokušao vidioce uhvatiti u laži     

>>Bitka za SC: Uvođenje financijskog reda ili kulturna čistka     

>>Ćiro: Luka ostaje u reprezentaciji, rekao je to Čačiću     

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Mamlazac
Mamlazac
23:22 08.07.2017.

Komsije je napadaju, znak da je dobra nama Hrvatima:)))

KS
Ksantipa
07:06 09.07.2017.

Ako ništa drugo primjerom će pokazati kako se ponaša, odijeva, komunicira, vodi dijalog i drži do dostojanstva osobe.

DU
Deleted user
06:50 09.07.2017.

postovana gospodjo mintas hodak drago mi je da ste se vrnuli u politiku vi ste jednostavno zena i pol cestitam na povratku i sretno.hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije