Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prošetao kao Jovanka Broz

Velika međunarodna povorka okupila je 11.000 maškara i krenula u mimohod ulicama u središtu grada, a među njima je bio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
23. veljače 2020. u 17:10 41 komentara 15657 prikaza
Vojko Obersnel
Foto: Twitter
Pogledajte galeriju 1/27

U povorci je 116 grupa, među kojima je 14 hrvatskih grupa iz drugih županija i 24 skupine iz inozemstva.

Vojko Obersnel vojko obersnel: Ako je netko na otvorenju očekivao gange i tamburice, žalim, ali to nije Rijeka

Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih Europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a.

U povorci su karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Grupa iz Indije, Sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića, Dom umirovljenika Kantrida, Međunarodna grupa "Nevera iz učeničkog doma Kvarnera", Istarski Klub, Karnevalska grupa "Kampus", Klinčaselske mažoretkinje, Grupa iz talijanske Matere, Plesni klub "Pagannini" iz Livna...

GDJE I KAKO SE ZABAVITI U METROPOLI Ovog se vikenda sve vrti oko fašnika

U povorci i sušački slatkiši, kandidati za predsjedničke izbore.. 

Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta.

Povorci se pridružio i riječi gradonačelnik Vojko Obersnel. On se maskirao u Jovanku Broz te prošetao Rijekom u cipelama s niskom petom i u plavoj haljini. Uz Obersnela kao Jovanku bio je i Tito, a bili su okruženi pionirima.

Uoči povorke, u subotu uvečer održan je  tradicionalni, 21. Humanitarni karnevalski bal, s kojega je prihod namijenjen za nabavku specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Na balu su bili predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnici prijateljskih gradova: Estea, Faenze, Kawasakija, Neussa, Karlsruhea, Rostocka, Cetinja.

Vojsko Obersnel GRADSKO VIJEĆE Obersnel: U programima EPK koji izazivaju javne polemike ne vidim ništa sporno

Navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen pust - krivac za sve loše u prošloj godini.

GALERIJA Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci

Vojko Obersnel
1 / 24
Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci
Marina Tucaković
Izgubila je borbu
U 68. godini života u Beogradu je preminula Marina Tucaković, autorica nekih od najvećih hitova
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja