Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo propituje zapošljavanje Plenkovićevih rođaka i kumova

Povjerenstvo će propitati zapošljavanje Plenkovićeve sestrične kao voditeljice ureda Turističke zajednice u Münchenu i ujaka u Upravnom vijeću Parka prirode Biokovo te imenovanje njegova vjenčanog kuma za veleposlanika u Velikoj Britaniji
21. studenoga 2018. u 15:04 37 komentara 1442 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika sazvalo je za petak sjednicu, a među točkama na predloženom dnevnom redu tri se odnose na donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupaka protiv premijera Andreja Plenkovića.

Josipa Rimac i Dalija Orešković presuda Josipa Rimac pobijedila Povjerenstvo! Upravni sud poništio odluku – nije prekršila zakon!

Kako doznajemo, u sva tri predmeta radi se o zapošljavanju, odnosno imenovanju povezanih osoba. Konkretno, Povjerenstvo će propitati zapošljavanje Plenkovićeve sestrične kao voditeljice ureda Turističke zajednice u Münchenu i ujaka u Upravnom vijeću Parka prirode Biokovo te imenovanje njegova vjenčanog kuma za veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Andrej Plenković OTKRIVAMO KAKO VIDEO Plenković je drastično promijenio izgled u tri mjeseca

Ova sjednica dolazi neposredno nakon napada ministra uprave Lovre Kuščevića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji su Povjerenstvo optužili za politiziranje zbog propitivanja premijerova službenog puta u Finsku, gdje se istodobno održavao summit Europske pučke stranke. S premijerom su na putu bili i brojni HDZ-ovi dužnosnici, a Povjerenstvo ispituje tko im je platio put i smještaj. 

U Povjerenstvu, međutim, ističu kako dnevni red sjednice u petak nema veze s izjavama HDZ.ovih dužnosnika te da je ova sjednica pripremana dulje vrijeme.

Pogledajte video okršaja Esih i Plenkovića u Saboru

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • ivamatic69:

    Veleposlanik Pokaz je za vrijeme Kukuriku koalicije bio veleposlanik u Rusiji imenovan od Milanovića i Josipovića, a sad odjednom ne može više biti veleposlanik i postao je nesposoban?! Ma dajte molim vas!

  • lorena.benko2:

    imali ste javne natjecaje pa ste se mogli javiti i zaliti, ovo sad je smijurija

  • Bojance:

    Najbolje da svi poznanici, prijatelji, rodbina do 10. koljena i svi koji znaju plenkovića isele iz Hrvatske dok je on premijer?!