Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

Povjerenstvo: Plenković nije utjecao na imenovanje savjetnice. Dretar dobio kaznu od 2000 kn

Zagreb: Sjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
18.06.2021.
u 14:01

Na sjednici povjerenstva nije pročitano ime savjetnice u veleposlanstvu zbog zaštite osobnih podataka, dodalo je povjerenstvo.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer nije utvrđeno da je utjecao na imenovanje savjetnice u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi.

Odlukom o nepokretanju postupka protiv Plenkovića nisu utvrđene okolnosti iz kojih bi proizlazio odnos povezanosti, a utvrđeno je i da Plenković kao dužnosnik nije sudjelovao u postupku imenovanja jer je savjetnicu imenovala tadašnja ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, preciziralo je povjerenstvo nakon sjednice u petak.

Na sjednici povjerenstva nije pročitano ime savjetnice u veleposlanstvu zbog zaštite osobnih podataka, dodalo je povjerenstvo.

Povjerenstvo je na sjednici kaznilo saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara novčanom kaznom od 2000 kuna jer je utvrđeno da nakon stupanja na zastupničku dužnost nije prenio upravljačka prava nad dvjema tvrtkama - "Valentin šped" i "Vruča čuča".

Komentara 5

PO
polifonije
09:42 19.06.2021.

Koje gluposti ? Plenković nije utjecao na imenovanje savjetnice, pa što bi bilo i da je imenovao savjetnicu. Pa tko u državi imaviše prava i odgovornosti od Plenkovića koji vodi državu.

RA
ranub1
20:33 17.09.2021.

To bezvezno povjerenstvo od 5(pet) članova ima i glasnogovornicu i svoj Ured i predstojnika itd...!?! Može li "uhljebnije"?!

HR
hrvoje56
06:18 19.06.2021.

Plenković nikad nije i ne može biti kriv. Nije htio dati povjerenstvu na uvid dokumentaciju o spornom letu vladinog aviona s HDZ-ovcima u Helsinki i nikome ništa. Je li kažnjen? Nije, i vuk pojeo magare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije