Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRESUDA

Dragi Tadiću 38 mjeseci zatvora jer je oštetio Osijek-Koteks

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
18.06.2021.
u 13:54

Prema optužnici, Drago Tadić, bivši predsjednik uprave tvrtke Osijek-Koteks, uz suglasnost Dietmara Aluta-Oltyana, predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke, zaključio je štetni ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa zadarskom tvrtkom Busišta dva.

Kontroverzni poduzetnik Drago Tadić, koji je upravo u istražnom zatvoru u Remetincu zbog afere Osječki suci, osuđen je jučer na tri godine i dva mjeseca zatvora jer je, kako se tereti, Osijek-Koteks oštetio za 15,7 milijuna kuna u poslu oko kamenoloma.

Suoptuženi Austrijanac Dietmar Aluta-Oltyan kažnjen je s dvije godine iza rešetaka. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku. Prema optužnici, Drago Tadić, bivši predsjednik uprave tvrtke Osijek-Koteks, uz suglasnost Dietmara Aluta-Oltyana, predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke, zaključio je štetni ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa zadarskom tvrtkom Busišta dva.

Tim se ugovorom Osijek-Koteks obvezao plaćati zadarskoj tvrtki fiksni iznos od 900.000 eura godišnje na ime troškova zakupa nekretnine, drobiličnog postrojenja i naknade za plaćanje koncesije iako je tržišna vrijednost znatno manja i toga su bili svjesni.

Umjesto ukupno 5,87 milijuna kuna, kolika je tržišna vrijednost, ugovorenim zaduženjima zadarskoj je tvrtki plaćeno 21,6 milijuna kuna. Pribavljena joj je, tako korist od 15,7 milijuna kuna na štetu Osijek Koteksa.

VIDEO: Veliko otvaranje od 1. srpnja: Za osobe s COVID potvrdama ukida se niz ograničenja, na terasama se smiju posluživati samo oni koji sjede

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:57 18.06.2021.

Zanimljivo. O sucima nigdje ni slova, mislim na one iz Osjeka. Više se ne spominju. Nema ih svaki dan deset puta u vjestima, kao npr. Josipe Rimac. Sad su ovi iz holdinga hit.

LI
liliZG
16:05 18.06.2021.

mene više zanima da tu lovu vrate natrag u firmu , nikakav zatvor za njih me ne zanima...

BR
Breoxs
14:52 18.06.2021.

Tadića su se dočepali i sad ga neće pustiti van. Na istražni zatvor ide zatvor, a onda ponovno istražni...jednom ih je zajebo, sad ga više ne puštaju van

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije