Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo nije pokrenulo postupke protiv Plenkovića, Bošnjakovića, Krstičevića i Bandića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije utvrdilo nikakva saznanja koja bi upućivala na kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa
31. svibnja 2019. u 12:27 4 komentara 173 prikaza
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak nije pokrenulo postupke protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, ministra obrane Damira Krstičevića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Andrija Hrbrang MILAN IVKOŠIĆ HDZ - kako dobiti glasove 
birača koje si rastjerao!

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković, izvijestiteljica u slučaju vezanom uz "općenitu" neanonimnu prijavu u kojoj se navodi kako je premijer u sukobu interesa vezano uz njegovo navodno sudjelovanje u aferi Uljanik, u aferi SMS i aferi Agrokor, rekla je da postupak neće biti pokrenut jer podnositelj u prijavi nije naveo konkretna saznanja o postupanju Plenkovića u tim aferama, koja bi upućivala na kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Andrej Plenković KRITIKE ZBOG EU IZBORA Premijer odgovorio Stieru: 'Bilo bi dobro da svi oni koji hoće pomoći rade to kada su izbori'

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra Bošnjakovića vezano uz prijavu da nije formalno napisao odluku o zamjeniku člana radne skupine iz redova predstavnika Hrvatske odvjetničke komore (HOK), koji dolazi iz odvjetničkog ureda koji se, navodno, većinom bavi ovrhama.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tončica Božić rekla je kako se iz prikupljene dokumentacije ne može utvrditi da je Bošnjaković na bilo koji način pogodovao odvjetničkom uredu u kojem radi zamjenik člana radne skupine iz redova HOK-a.

Andrej Plenković otvorio sastanak Komisije UNWTO-a za Europu Povjerenstvo o premijeru Novaković: Plenković je podnio zahtjev za mojim izuzećem; Premijer potvrdio zahtjev

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak ni protiv Krstičevića kojeg se u prijavi, optuživalo da je bez natječaja za svog posebnog savjetnika izabrao umirovljenog pukovnika Ivicu Ušljebrka, ujedno i vjenčanog kuma.

Navodeći kako je Povjerenstvo o imenovanju dobilo kompletnu dokumentaciju iz Ministarstva obrane, izvjestiteljica Tatjana Vučetić rekla je da je Ušljebrka imenovan posebnim savjetnikom temeljem Zakona o Vladi, po kojem pojedni član Vlade može, uz suglasnost premijera, imenovati svog posebnog savjetnika.

Također, Povjerenstvo je utvrdilo da Ušljebrka nije vjenčani kum Krstičeviću, niti obratno.

Boris Šavorić Predizborni spot HDZ-a Šavorić je ured za spot dao gratis

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv Bandića koji je prijavljen da je u zadnjih pet godina čak 62 puta bio u Rimu na teret poreznih obveznika, iako tamo nije imao nikakvih službenih sastanaka.

Navodeći kako su o tome dobili kompletnu dokumentaciju od 2011. do 2018. godine, izvjestitelj Davorin Ivanjek rekao je kako je iz nje vidljivo da je Bandić u Rimu bio 27 puta i za svako putovanje je izdan putni nalog.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • tomas:

    Zasto je gos.Bandic,isao 62 puta u Rim,ajme bome je to kostalo.

  • Grebza:

    Kako ih nije sram primati plaću za ovo što rade? Mala djeca se smiju ovom "povjerenstvu", njihovm radu i rezultatima.

  • šeka:

    zbog ovakvih nam treba kolakušić,on bu to sve pohapsil i osudil!