Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva donijelo odluku: Spinraza za sve!

Odluku Povjerenstva potvrdio je ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić rekavši da je u međuvremenu i zastupnik Biogena, proizvođača lijeka, proširio indikacije da se lijek može davati i djeci na respiratoru i odraslima
29. svibnja 2019. u 22:47 19 komentara 757 prikaza
Prosvjed Spinraza za sve
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
Pogledajte galeriju 1/5

Povjerenstvo za lijek Spinraza pri Ministarstvu zdravstva na posljednjem sastanku, održanom u četvrtak, donijelo je odluku da taj lijek za spinalnu mišićnu atrofiju mogu primati i djeca na respiratoru te bez dobne granice odnosno i odrasli.

KBC Split Obitelji za najmlađe KBC Split: Predstavljeni stup i oprema za endoskopsku kirurgiju vrijedni milijun kuna

Te dvije skupine oboljelih do sada, podsjetimo, nisu bile kandidati za taj skupi lijek. Odluku Povjerenstva potvrdio je ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić rekavši da je u međuvremenu i zastupnik Biogena, proizvođača lijeka, proširio indikacije da se lijek može davati i djeci na respiratoru i odraslima.

Igranje DOMIŠLJATO Pogledajte kako je ova majka na šaljiv način 'kaznila' svoju djecu i nasmijala internet

Idući korak je na Povjerenstvu za lijekove Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje je u srijedu razmatralo prijedlog predstavnika proizvođača lijeka.

- Dok je postupak u tijeku, a provodi se sukladno važećem Pravilniku, i nije donesena konačna odluka, Zavod ne može komentirati tijek postupka – odgovorili su iz Zavoda.  

 

 

 

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • rimac444:

    Hajka komunjarskih medija ima za posljedicu da se ogromni novci troše na na žalost neizlječive bolesti, a nema novaca za djecu koja se mogu izliječiti i postati ljudi koji će raditi za domovinu i druge bolesne.

  • Marko_Maras:

    Eto, zdravstvo nam ipak dobro stoji. Ono su sve puste priče da se sustav raspada. Ima se za skupe lijekove, znači sve je u redu!

  • Deleted user:

    Koliko je ono HZZO dužan za lijekove, godinu dana? Treba staviti što više skupih i eksperimentalnih lijekova na listu tako da potkapacitirani sitnozubi dobiju što manje dokazanih i učinkovitih i neće onda trebati dizati granicu na 67 godina...