Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijek oboljelima

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva donijelo odluku: Spinraza za sve!

Prosvjed Spinraza za sve
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
1/5
29.05.2019.
u 22:47

Odluku Povjerenstva potvrdio je ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić rekavši da je u međuvremenu i zastupnik Biogena, proizvođača lijeka, proširio indikacije da se lijek može davati i djeci na respiratoru i odraslima

Povjerenstvo za lijek Spinraza pri Ministarstvu zdravstva na posljednjem sastanku, održanom u četvrtak, donijelo je odluku da taj lijek za spinalnu mišićnu atrofiju mogu primati i djeca na respiratoru te bez dobne granice odnosno i odrasli.

Te dvije skupine oboljelih do sada, podsjetimo, nisu bile kandidati za taj skupi lijek. Odluku Povjerenstva potvrdio je ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić rekavši da je u međuvremenu i zastupnik Biogena, proizvođača lijeka, proširio indikacije da se lijek može davati i djeci na respiratoru i odraslima.

Idući korak je na Povjerenstvu za lijekove Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje je u srijedu razmatralo prijedlog predstavnika proizvođača lijeka.

- Dok je postupak u tijeku, a provodi se sukladno važećem Pravilniku, i nije donesena konačna odluka, Zavod ne može komentirati tijek postupka – odgovorili su iz Zavoda.  

 

 

 

Komentara 19

RI
rimac444
22:21 29.05.2019.

Hajka komunjarskih medija ima za posljedicu da se ogromni novci troše na na žalost neizlječive bolesti, a nema novaca za djecu koja se mogu izliječiti i postati ljudi koji će raditi za domovinu i druge bolesne.

MM
Marko_Maras
21:41 29.05.2019.

Eto, zdravstvo nam ipak dobro stoji. Ono su sve puste priče da se sustav raspada. Ima se za skupe lijekove, znači sve je u redu!

DU
Deleted user
22:42 29.05.2019.

Koliko je ono HZZO dužan za lijekove, godinu dana? Treba staviti što više skupih i eksperimentalnih lijekova na listu tako da potkapacitirani sitnozubi dobiju što manje dokazanih i učinkovitih i neće onda trebati dizati granicu na 67 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije